Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Arriba el Saló Nàutic de Barcelona més sostenible

La 58a edició del Saló Nàutic Internacional de Barcelona posarà el focus en la sostenibilitat i la conscienciació mediambiental per a la cura de l’entorn marí. Vaixells elèctrics, híbrids i solars, jornades sobre la gestió de residus marins i exposicions per sensibilitzar els visitants són algunes de les activitats que tindran lloc en el marc del saló, que creix i que ocuparà la totalitat dels molls d’Espanya i de la Fusta del Port Vell amb la presència de les marques líders del sector nàutic.

Organitzat per Fira de Barcelona, ​​amb la col·laboració de l’Associació Nacional d’Empreses Nàutiques (ANEN), l’edició d’enguany, que se celebrarà del 9 al 13 d’octubre, reflectirà, amb el seu creixement del 7% respecte a l’any 2018, la recuperació del sector. Així, el saló, que comptarà aquest any amb noves marques, tindrà un total de 290 expositors i més de 700 embarcacions, de les quals 180 a la mostra flotant.

En aquest sentit, cal destacar que, amb 23 catamarans i 20 embarcacions de vela lleugera i esportiva, el Saló Nàutic de Barcelona presenta la major oferta d’aquest tipus d’embarcacions a Espanya i una de les més importants de tot Europa. Així mateix, hi haurà 10 velers nominats al prestigiós premi European Yacht of the Year.

Navegació sostenible

En aquesta edició, l’organització del saló ha volgut posar el focus en la sostenibilitat de la nàutica com un dels reptes de present i de futur als quals ha de fer front el sector. Així, tindrà lloc la jornada Cuidem el mar. Cap a la sostenibilitat, en què es debatrà sobre l’impacte de l’activitat nàutica i les mesures que es poden implementar per minimitzar la presència de residus a mars i oceans. En el marc d’aquesta jornada, es presentarà el Decàleg per a una Nàutica Sostenible.

A més de comptar amb la presència d’embarcacions híbrides o solars, donar a conèixer innovacions per recollir microplàstics submarins i llançar productes elaborats amb materials reciclats, el Saló Nàutic també adoptarà mesures per reduir l’impacte mediambiental.

El president del Saló Nàutic, Luis Conde, el director del certamen, Jordi Freixas, a l’esquerra, i el secretari general d’ANEN, Carlos Sanlorenzo / Fira de Barcelona

En aquest sentit, el president del saló, Luis Conde, afirma que “els practicants de la nàutica som els primers interessats a protegir l’entorn on portem a terme una de les nostres grans passions. Els amants del mar no podem romandre de braços creuats davant la degradació dels nostres mars i oceans. I el Saló Nàutic de Barcelona ha volgut ser el primer a prendre el timó de la sostenibilitat “.

A més de ser el millor aparador comercial de la nàutica amb la presència de les principals marques de l’estat i internacionals, el Saló Nàutic de Barcelona es consolida com la major plataforma professional del sector. Amb prop de 200 trobades professionals a la tercera edició del Professional Meetings, la segona edició del Nautic Tech International Investment Forum per a startups relacionades amb el món de la nàutica i el primer Fòrum La Mar en Femení per posar en valor el paper de la dona en el sector, el certamen presenta una de les agendes més completes per facilitar els contactes de negoci i contribuir a la reactivació sectorial.

Increment de matriculacions

Les últimes dades en matriculacions registrades en el període comprès entre el gener i l’agost d’aquest any assenyalen un creixement d’un 9,43% respecte al mateix període del 2018. En aquest sentit, el secretari general d’ANEN, Carlos Sanlorenzo, valora positivament aquest creixement: “Són dades que reflecteixen l’actual estabilitat del sector nàutic, que aporta 4.822.000 d’euros al VAB (Valor Afegit Brut) i genera 82.345 llocs de treball (directe + indirecte + induït) i que és estratègic per impulsar el turisme nàutic de qualitat a Espanya “.

Oportunitat de visitar un veler escola

Un altre dels grans objectius del saló és fomentar la pràctica de la nàutica i arribar a nous públics. És per això que compta amb un atractiu programa d’activitats per al gran públic, especialment, el familiar. Així, durant els cinc dies de celebració, i sota el lema Gent de mar, el vaixell escola Barcelona World Race IMOCA 60 permetrà als visitants pujar a bord per viure en primera persona com és navegar en un veler de competició de 18, 29 metres d’eslora gràcies a la col·laboració de la Fundació de Navegació Oceànica de Barcelona (FNOB). Per la seva banda, la Federació Catalana de Vela comptarà amb un espai divulgatiu per donar a conèixer a grans i petits el que és la vela esportiva i d’iniciació.

El director del certamen, Jordi Freixas, assenyala que “el saló no és només una plataforma comercial de venda d’embarcacions, sinó que reuneix una àmplia oferta de serveis i noves modalitats per gaudir del mar i de la navegació, així com múltiples opcions per apropar la nàutica a tots els públics i a tota la família “.

Per això, el saló compta amb una novetat per al gran públic: el 100% Village-Market Saló Nàutic, un mercat de moda i complements amb música en directe, food trucks i activitats infantils, que se suma a la tradicional Nit de la Nàutica, que tindrà lloc el dia 11, amb actuacions musicals i degustacions gastronòmiques. I en el vessant més lúdic, el saló disposarà de l’Àrea Fun Beach, una zona de proves amb accés al mar per fer sessions de vela lleugera, caiac o paddle surf. Així mateix, organitzarà una nova edició del Barcelona SUP Festival, trobada d’aficionats al pàdel surf que practicaran aquesta modalitat en les aigües del Port Vell, i acollirà la tercera Barcelona Paddle Race, una competició a mar obert amb sortida des del Prat, amb pas pel Port Vell i arribada a Badalona.

Finalment, el saló reforçarà l’àrea de Marina Tradicional amb l’exposició, al Moll d’Espanya, d’embarcacions clàssiques i on es duran a terme tallers i activitats per a tota la família. Els visitants del saló podran embarcar-se en el veler Ciutat de Badalona que, cada dia, farà dues sortides per la façana marítima de Barcelona.

La 58a edició del Saló Nàutic de Barcelona compta amb la col·laboració de One Ocean Club, que ofereix les seves instal·lacions com a restaurant-village per a visitants i expositors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa