Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aquaservice redueix un 11% la seva petjada de carboni per segon any consecutiu
  • CA

La companyia Aquaservice ha aconseguit reduir la seva petjada de carboni en un 11% el 2019 per segon any consecutiu, així com disminuir la seva taxa de reciclatge en més d’un 10%.

Aquaservice destaca la seva aposta per la reducció d’emissions i per mantenir-se com a “referent de l’economia circular amb els seus envasos d’aigua retornables”.

L’empresa subratlla que el seu compromís amb la reducció de la petjada de carboni es recolza en tres pilars: la flota de vehicles híbrids més gran de l’estat espanyol, incrementar els centres de distribució i deus per apropar la producció al punt de consum i disposar d’energia verda procedent de fonts renovables amb energia de certificat d’origen (GCO).

Dipòsit, devolució i retorn

Aquaservice ofereix els seus serveis a més d’un milió i mig d’usuaris al dia a través de la seva xarxa de més de 360.000 dispensadors distribuïts en llars i empreses de tot l’estat.

Per a això, aposta per un sistema SDDR per als seus envasos: Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn. D’aquesta manera, proporciona als seus clients ampolles reutilitzables i reciclables de 20 litres, una forma de consum sostenible “única dins de el sector d’aigua embotellada amb la qual dóna resposta a la legislació europea de reducció de el consum de plàstics d’un sol ús”.

En aquest sentit, Alberto Gutiérrez, CEO d’Aquaservice, ha assenyalat que “Aquaservice ha apostat per l’economia circular nativa des dels seus orígens”. “La vida útil dels nostres envasos és superior a 50 cicles, el que ens ha permès reduir l’emissió de residus plàstics”, afegeix.

Per complir la seva aposta per l’economia circular i la cura de l’entorn, la companyia explica que ha introduït innovacions en el seu sistema de transport, en els materials emprats per als seus productes i en millores relacionades amb la seva eficiència energètica.

A més, ha apuntat que es caracteritza per realitzar una gestió responsable de les deus, on l’extracció es porta a terme respectant sempre la recàrrega natural de l’aqüífer.

Així mateix, Aquaservice destaca que ofereix una aigua de “mitjana proximitat”, amb origen a menys de 150 quilòmetres dels punts de servei, que distribueix des de la seva xarxa de 45 centres logístics amb la flota de camions híbrids més gran de d’estat, vehicles capaços de reduir cada un d’ells el mateix volum de CO2 que 140 arbres.

‘Big data’

La companyia treballa amb un sistema de rutes intel·ligent, emprant tècniques de big data, per disminuir en un 40% la distància recorreguda per cada lliurament en els últims tres anys.

A més, disposa d’un sistema de repartiment que redueix les emissions en l’última milla, consistent en un model de camió-magatzem que permet realitzar el 30% dels lliuraments a peu en el seu tram final.

Pel que fa el consum d’energia, el 100% procedeix de fonts renovables (amb garantia d’origen certificada), inclosa una planta fotovoltaica pròpia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa