Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Apartur demana retirar l’augment de la taxa turística després de la cancel·lació del MWC
  • CA

L’Associació d’Apartaments turístics de Barcelona (Apartur) ha reclamat aquest dijous a la Generalitat retirar l’augment de la taxa turística, inclosa en els Pressupostos 2020, per a pal·liar els efectes sobre el sector de la cancel·lació del Mobile World Congress (MWC), que havia de celebrar-se en els recintes Montjuïc i Gran Via de Fira de Barcelona a la fi de febrer.

“Ara no és moment de més càrrecs econòmics”, ha assegurat en un comunicat el president de Apartur, Enrique Alcántara, que també ha demanat a les administracions una línia de finançament extraordinari a través del Institut Català de Finances (ICF) per a fer front a les despeses que generarà la cancel·lació del congrés mundial de mòbils.

Ha recordat que el MWC suposa per al sector dels habitatges d’ús turístic de Barcelona un impacte directe d’uns 14 milions d’euros i un 4% de la facturació anual: “Per a nosaltres, el Mobile suposa un punt d’inflexió en la temporada baixa”. Per a aquesta edició, les reserves se situaven entorn del 90% i les previsions eren “molt bones”, si bé la incertesa dels últims dies sobre el coronavirus havia ocasionat que les reserves d’última hora es frenessin a l’espera de saber què ocorreria amb el congrés. Enrique Alcántara ha indicat que els operadors van començar a rebre aquest dimecres a la nit les primeres cancel·lacions, i que cada empresa té pactades les condicions de cancel·lació amb cada client. Alcántara ha defensat que per a l’associació sí que es donaven les condicions perquè el Mobile es pogués celebrar amb normalitat, per la qual cosa el sector s’ha sentit decebut: “Només cal veure com en altres ciutats del món, com Amsterdam, estan celebrant en aquests moments congressos similars”, ha dit en al·lusió a la fira tecnològica Integrated Systems Europe (ISE) i que a partir de 2021 també se celebrarà en la capital catalana.

Més notícies
Denúncia una pallissa i amenaces d’un pis turístic il·legal per delatar-lo
Notícia: Denúncia una pallissa i amenaces d’un pis turístic il·legal per delatar-lo
Comparteix
El veí afectat assegura que l'amo de l'apartament va amenaçar als inspectors municipals i lamenta que haurà de canviar de pis per por a més represàlies
El bus turístic per veure els llums de Nadal, desbordat d’èxit pels barcelonins
Notícia: El bus turístic per veure els llums de Nadal, desbordat d’èxit pels barcelonins
Comparteix
Turisme de Barcelona ha hagut de passar de dos a cinc rutes alguns dies per l'allau d'interessats a pujar-hi

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa