Andbank lidera les operacions corporatives del sector de gestió d’actius el primer semestre del 2020

Entitats com Andbank, Abante i Mutua Madrileña han continuat amb els seus plans d'expansió durant aquests últims mesos

El sector de gestió d’actius tanca el primer semestre del l’any 2020 amb una gran activitat en operacions corporatives. Entitats com Andbank, Abante i Mutua Madrileña han continuat amb els seus plans d’expansió durant aquests últims mesos i lideren les operacions més notòries en el que va d’any, tot i el moment de conjuntura econòmica que s’està vivint arran de la crisi sanitària.

Andbank Espanya ha protagonitzat les dues grans operacions del sector de la gestió d’actius aquest 2020. Així, l’entitat va acordar la compra d’Esfera Capital Gestió SGIIC al mes de març, en un dels moments amb major incertesa. Una operació que ha suposat per a Andbank sumar un patrimoni gestionat de 200 milions d’euros i fons d’autor que permeten a l’entitat de banca privada convertir-se en la quarta amb més patrimoni en fons assessorats.

Després d’Esfera, Andbank va signar recentment l’acord amb Bank Degroof Petercam per a la compra del 100% de les accions de la seva filial espanyola Bank Degroof Petercam Spain. Així, les dues operacions han permès sumar a la companyia un patrimoni de 12.000 milions d’euros en actius sota gestió, una estratègia que l’ha elevat fins als més alts patrimonis espanyols en fons assessorats i el situa al capdavant de les gestores en el procés de concentració del sector de banca privada a Espanya.

Al costat d’Andbank, altres entitats han efectuat grans operacions durant l’etapa de l’Covid-19. Abante va anunciar a l’abril la compra de C2 Assessors com a part d’un acord d’expansió i creixement a Navarra i la Rioja; i Mutua Madrileña es va fer amb el 20% del negoci de gestió d’actius d’Alantra Asset Management, valorat en 45 milions d’euros.

Altres operacions, però, també es van veure frustrades en aquests mesos, com la venda de la filial a Espanya de Novo Banc a Trea Asset Management o la venda d’ATLL Capital a Mutua Madrileña, que es van veure paralitzades davant el complex escenari a què s’enfrontaven.

Nou comentari