Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Almirall i Fluidra, ferms candidats a incorporar-se a l’Ibex-35
  • CA

El Comitè Assessor Tècnic de l’Ibex-35 es reuneix aquest dijous per examinar possibles canvis en la composició del grup d’empreses que determinen el selectiu de la Borsa i entre les companyies que tenen possibilitats d’incorporar-se hi ha Almirall i Fluidra, segons fonts financeres consultades.

Respecte a les companyies que abandonarien l’Ibex-35, les estimacions del mercat es mantenen fixes en ENCE, Mediaset i Meliá, caracteritzades per la seva baixa capitalització.

Les dues aspirants assenyalades per experts consultats complirien amb els criteris tècnics exigits per a la seva incorporació al selectiu. Almirall té una capitalització superior als 2.200 milions d’euros i Fluidra també està per sobre dels 2.200 milions. Les dues superen el mínim exigit de superar el 0,3% de capitalització mitjana de les 35 empreses de l’índex.

Ambdues cotitzen de forma continuada i ininterrompuda durant els últims sis mesos, període que controla el Comitè i complirien amb els ràtios de liquiditat.

Precisament Almirall va col·locar l’any passat un 6,3% del seu capital al mercat a través d’una societat patrimonial del seu accionista de referència, Grup Corporatiu Landon, i el mateix va fer -en percentatge similar- Rhone Capital, principal accionista de Fuidra per a dotar-los de major liquiditat.

Segons els experts, les companyies podrien tenir al seu favor per a accedir al selectiu l’interès inversor cap a les companyies farmacèutiques en el moment actual.

En l’Ibex-35 només està Grifols, i altres possibles aspirants en aquest sector com Pharmamar o Rovi no aconseguirien els nivells mínims de capitalització borsària exigits pel Comitè.

Almirall i Fluidra compten a més amb la incorporació de models de gestió internacionals de la mà de directius amb experiència en mercats globals, com són els seus consellers delegats Peter Guenter i Bruce Brooks, respectivament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa