Allau d’inscripcions a Barcelona Activa per formació online

El centre de formació i divulgació tecnològica duplica els registres i peticions per rebre coneixements i eines digitals

Barcelona Activa ha triplicat el nombre d’inscripcions en formació online arran de la situació que ha provocat el coronavirus, segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona a través d’un comunicat. A més, el centre de formació i divulgació tecnològica de Barcelona Activa, el Cibernàrium, també ha duplicat els registres i sol·licituds per rebre coneixements i eines digitals per part de la ciutadania. El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha destacat que s’ha posat el focus en “combatre la bretxa digital, acostant les eines tecnològiques a aquella part de la població que no en té”, el 9,5%, perquè “puguin tenir més oportunitats”, així com “reduir el buit digital”.

Des que va començar l’estat d’alarma, el Cibernàrium ha superat les 5.800 inscripcions, multiplicant per tres els registres en dies ordinaris. Les formacions més demanades són les reunions virtuals efectives i l’ús de plataformes de comunicació múltiple a distància, els de la metodologia de teletreball, com atraure la clientela amb Instagram, generar vídeos per a xarxes socials o aprendre eines de millora de productivitat digital.

Per la seva banda, l’oferta de cursos de Barcelona Activa ha arribat a un màxim d’inscripcions des de casa més de 600 diàries. Entre el perfil de les persones inscrites, un 44% són persones en actiu per compte d’altre, un 57% són majors de 40 anys i les persones universitàries representen el 73%. El 63% són residents a Barcelona.

Nou comentari