Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Stanpa demana a l’Aemps evitar futures alarmes sobre els productes de fotoprotecció
  • CA

Després d’una alerta sanitària sobre els productes de fotoprotecció al juliol i dues rectificacions a l’agost i octubre sobre la mateixa alerta, l’Associació Nacional de Perfumeria i Cosmètica (Stanpa) reclama a l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) evitar futures alarmes al sector.

El sector lamenta “l’alarma generada de manera injustificada i es reafirma en el lideratge espanyol en matèria de fiabilitat dels productes de protecció solar”. Stanpa recorda que l’ús de productes de protecció solar ajuda a prevenir el càncer de pell i que, per garantir una exposició segura al sol, és important seguir els advertiments de dermatòlegs i especialistes en càncer i les recomanacions sobre protecció solar.

Stanpa, després d’aplaudir que l’Aemps hagi rectificat les consideracions que havia realitzat l’estiu passat en el marc de la seva campanya de solars, s’ha posat a disposició de l’Agència per col·laborar i “evitar futures alarmes injustificades” i “no generar desconfiança al consumidor al voltant dels productes de protecció solar”.

Com recull Stanpa en un comunicat, l’Aemps ha rectificat les primeres conclusions respecte d’una part dels productes analitzats l’estiu passat i, a la vista dels estudis aportats per les diferents marques involucrades, ha validat i confirmat ara els valors de SPF reivindicats en aquests productes. En aquest sentit, Stanpa celebra en el comunicat que l’Aemps ratifiqui “la seguretat i utilitat dels productes d’Isdin, STADA Arzneimittel, Berioska i Coty” tres mesos després de sol·licitar la retirada voluntària d’alguns lots d’aquests productes.

Com ha reconegut la mateixa Aemps, aquesta darrera rectificació està directament relacionada amb la gran variabilitat que ofereix l’actual mètode de determinació de l’SPF que sol utilitzar-se al sector (el mètode ISO 24444), que dóna resultats de SPF per a un mateix producte que poden variar de manera extrema en cada estudi diferent que es realitzi, com ha passat a la campanya de solars executada per l’Aemps.

De fet, de la pròpia rectificació de l’Aemps es pot deduir que, en el cas d’alguns dels fotoprotectors analitzats, l’Aemps ha pogut constatar que un mateix producte pot arribar a obtenir resultats de SPF de més de 60 i de menys de 29, 9 alhora en diferents estudis realitzats aplicant el mateix mètode ISO 24444, fet que confirmaria la variabilitat extrema del mètode de mesurament.

Stanpa, com a representant del sector de la perfumeria i cosmètica a nivell nacional, sempre ha mantingut que tots els productes solars seleccionats a la campanya disposaven d’assajos que avalaven l’FPS abans de la posada al mercat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa