Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Alantra veu “inesperat” el relleu d’Abril-Martorell a Indra després de “la seva bona feina”
  • CA

El departament d’investigació de renda variable d’Alantra va realitzar aquest dissabte una anàlisi del futur relleu de Fernando Abril-Martorell com a president executiu d’Indra i considera que és una cosa “completament inesperat, i una molt mala notícia per a Indra perquè ha fet una molt bona feina“.

Així ho ha indicat aquest dissabte la signatura de banca d’inversió i gestió d’actius, que considera que la sortida d’Abril-Martorell, després d’una sol·licitud del Govern com a principal accionista d’Indra amb una participació del 18,7%, no es basa en “problemes relacionats amb el rendiment”, sinó més aviat sobre “qüestions polítiques”, que plantejarien preocupacions en matèria de governança. “Sota el seu lideratge, l’empresa s’ha reestructurat, ha millorat la seva credibilitat, rendibilitat i balanç”, ha destacat.

Segons l’opinió de Alantra, la decisió de Govern espanyol respondria a una voluntat de tenir una persona “menys independent” al timó, com ha estat el cas d’altres empreses cotitzades en què l’Estat és el principal accionista (REE, AENA …). “La història demostra que això és no és una cosa bona per als accionistes i augmenta el risc que els minoritaris passin a un segon pla davant de les prioritats polítiques”, diu.

“Discrepàncies” i “riscos”

Així mateix, Alantra adverteix sobre “les recents discrepàncies” entre la direcció d’Indra i el Govern espanyol, cosa que podria ser un bon exemple de “els riscos que aquests canvis podrien comportar”. Per això “rebaixem la qualificació d’Indra després d’una forta ratxa positiva, ja que l’atractiu de la valoració s’ha tornat més limitat”.

La firma internacional assegura que la seva valoració positiva sobre Indra es basava en gran mesura en “la confiança en la capacitat de la direcció per continuar reestructurant i reposicionant” la companyia, mentre que ara pensen que “el risc d’una major participació de Govern en l’empresa “pot provocar una desalineació” entre els seus interessos i els accionistes minoritaris, cosa que els causa “una gran preocupació”. Per tot això, Alantra conclou que “no és un risc que valgui la pena córrer”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa