Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament retornarà als xiringuitos de platja part del cànon anual
  • CA

Els xiringuitos de les platges de Barcelona recuperaran una part del cànon anual que paguen a l’Ajuntament per utilitzar l’espai públic. El tinent d’alcalde de Barcelona ha explicat en roda de premsa que el consistori i les empreses concessionàries negocien una baixada del preu d’aquesta temporada per l’impacte de l’epidèmia i del confinament. El primer acord al que han arribat és que l’Ajuntament “retornarà la part proporcional de dies sense funcionament als que ja havien pagat el cànon de tot l’any”.

La resta, que encara no havien abonat la taxa perquè esperaven l’inici de temporada de bany, aspiren a una reducció de preu que encara no s’ha pactat. “Estem en diàleg permanent amb el sector”, ha defensat Batlle, davant les preguntes de la premsa. Tot i així, no ha volgut avançar cap promesa: “Estem a l’inici de la temporada de platges, el més raonable és esperar a les properes setmanes, perquè ara és prematur dir com acabarà la negociació”. 

Estiu sense xiringuitos

El sector no veu gens clara la viabilitat d’aquesta temporada, encara que se’ls descomptin els dies de tancament forçós. Almenys 14 de les 15 guinguetes de platja de Barcelona ja donen per perduda la temporada i davant les perspectives d’un estiu marcat per la crisi del coronavirus renuncien a obrir, segons ha avançat El Periódico i ha confirmat l’agència ACN. Quatre dels operadors ja van renunciar-hi a principis d’any i tota la resta, excepte un, preveuen fer-ho el pròxim dilluns.

Cada guingueta té un preu diferent en funció de la seva situació. Els cànons més cars superaven els 800.000 euros i els seus adjudicataris ja van renunciar-hi a principis d’any, abans de la crisi de la covid-19. Altres ronden els 200.000 euros, mentre que la majoria estan al voltant dels 500.000 euros, segons ha explicat el Gremi de Restauració a l’ACN. Els empresaris temen no poder recuperar la inversió amb les restriccions d’aforament de l’estiu: serà una temporada “clarament deficitària”. Per això, veuen “tremendament improbable” que acabi havent-hi locals oberts a les platges aquest estiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa