Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament reclama a la UE una millor regulació de les plataformes de lloguer turístic
  • CA

Barcelona i 21 ciutats europees han reclamat a la Unió Europea (UE) una millor regulació de les plataformes de lloguer turístic. En concret, exigeixen actualitzar la Directiva de comerç electrònic del 2000 per mitigar els efectes de la pressió turística sobre el preu de l’habitatge i la qualitat de vida dels barris. Volen que s’obligui les plataformes a compartir dades amb les administracions locals, a publicar els números de llicència dels pisos en tots els anuncis i eliminar els que no el mostrin, i a complir les legislacions nacionals i locals de tots els territoris on operin.

La tinenta d’alcaldia d’Infraestructures, Urbanisme i Ecologia, Janet Sanz, ha assegurat que aquests canvis són “urgents i no poden esperar més”. Entre les ciutats signants hi ha Amsterdam, Atenes, Berlín, Bolonya, Bordeus, Brussel·les, Colònia, Cracòvia, Florència, Frankfurt, Hèlsinki, Londres, Milà, Munic, París, Porto, Praga, Utrecht, València, Viena i Varsòvia.

En el cas de Barcelona, el 2011 hi havia 2.680 llicències d’habitatge d’ús turístic, i en només tres anys es va arribar fins a les 9.600 que hi havia el 2014.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa