Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament assegura que “no hi ha risc que res pugui perjudicar” el MWC

L’Ajuntament de Barcelona ha assegurat que la ciutat està preparada per fer “el millor MWC de la història”. Així ho ha manifestat Jaume Collboni, el tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, prèviament a la reunió del Comitè Estratègic Institucional del MWC 2020. L’òrgan s’ha reunit diverses vegades amb l’objectiu de garantir el correcte desenvolupament del congrés durant l’edició d’enguany. “Tot està preparat, tot està coordinat, tots els escenaris estan previstos i en aquests moments no hi ha risc que res no pugui perjudicar el MWC”, ha afirmat Collboni, informa l’ACN. En total, més de 500 empreses catalanes participen en l’esdeveniment i el 96,4% de tots els assistents recomanarien la visita, una “dada clau que dona confiança en el futur”.

El Comitè Estratègic Organitzador del MWC 2020 es va crear des de la primera tinència de l’Ajuntament de Barcelona com a un òrgan de coordinació institucional per “crear el millor MWC de la història”. En la seva intervenció al Saló de la Ciutat del consistori barceloní, Collboni ha valorat “un MWC on la notícia sigui allò que passi dins del congrés i no tant si està a Barcelona, per quant temps o si hi ha conflictes al voltant de l’esdeveniment”.

La continuïtat del congrés de telefonia mòbil a la ciutat catalana ha estat molt comentada en els darrers dies, especialment després que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, manifestés la voluntat de traslladar-lo a la capital espanyola. En qualsevol cas, el MWC té un contracte de permanència a Barcelona fins al 2023.

El Comitè Executiu Organitzador impulsat per l’Ajuntament de Barcelona ha sumat sinèrgies entre els diferents serveis municipals, administracions i institucions per “garantir l’excel·lència organitzativa de l’esdeveniment”. A la reunió hi participen l’Ajuntament de Barcelona; l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat; la Generalitat de Catalunya; la sotsdelegació del govern espanyol; la Fundació Mobile World Capital; Fira de Barcelona; Aeroport de Barcelona – El Prat; Transports Metropolitans de Barcelona; la Cambra de Comerç i Navegació de Barcelona, així com el Gremi de Restauració i el Consell de Gremis.

La reunió d’aquest divendres ha clos un calendari de trobades iniciat el mes de desembre i finalitzarà amb dues taules operatives diàries dels diferents serveis durant el congrés, que se celebra la darrera setmana de febrer. “Avui podem dir que, si tot va bé, aquesta edició no ha de tenir cap problema organitzatiu, ni de mobilitat, ni de seguretat”, ha reiterat Collboni.

El primer tinent d’alcalde ha reconegut el risc davant “una ciutat oberta” però ha garantit que, “pel que fa les possibilitats de les institucions, i l’Ajuntament de Barcelona en especial, tot està previst”.

El MWC, en xifres

En referència a la contribució del MWC a la ciutat, el congrés de telefonia mòbil “ajuda” les més de 500 empreses catalanes que hi participen. De fet, l’esdeveniment disposa d’un pavelló habilitat dins el recinte on les companyies del territori realitzen fins a 1.400 reunions de primer contacte amb firmes internacionals, segons dades del consistori.

El 32% dels assistents arriben a acords amb altres empreses durant l’esdeveniment. La valoració dels enquestats és, per tant, que el congrés representa una “oportunitat” a l’hora d’aconseguir noves aliances i “genera oportunitats de negoci i connexions” en l’ecosistema empresarial de la capital catalana.

Pel que fa a l’experiència de client, el 96,4% dels assistents recomanaria la visita al congrés. Segons Collboni, es tracta d’una “dada clau que dona confiança en el futur”. Pel consistori, el MWC potencia la marca Barcelona i posiciona la ciutat com un destí atractiu per invertir-hi.

El primer tinent d’alcalde també s’ha referit a la voluntat de l’Ajuntament de fer del MWC “un esdeveniment de ciutat”. En aquest context, ha valorat el paper d’organitzacions com Mobile World Capital Barcelona a l’hora de treballar pel desenvolupament de les TIC i ha reivindicat el talent femení en el sector tecnològic.

Més notícies

El MWC reafirma el compromís amb Barcelona: “Som aquí des del 2006 i ens hi quedarem “

Notícia: El MWC reafirma el compromís amb Barcelona: “Som aquí des del 2006 i ens hi quedarem “
Comparteix
El conseller delegat de GSMA diu que "no hi ha hagut discussions ni reunions" per moure el congrés a Madrid
Notícia: El MWC reafirma el compromís amb Barcelona: “Som aquí des del 2006 i ens hi quedarem “ - Mobile
Acte sobre el 5G al Mobile World Congress 2019 / ACN

Una nova plataforma barcelonina protestarà contra el 5G abans del MWC

Notícia: Una nova plataforma barcelonina protestarà contra el 5G abans del MWC
Comparteix
Un grup de veïns, amb el suport de la FAVB i Ecologistes en Acció, reclama una moratòria en l'aplicació massiva d'aquesta nova tecnologia
Notícia: Una nova plataforma barcelonina protestarà contra el 5G abans del MWC - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa