Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Consorci de la Zona Franca demana a Adif nous usos per les vies de tren

El delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro ha explicat que el Consorci està explorant amb els equips tècnics d’Adif nous usos per a la platja de vies, d’entre uns 300.000 i 400.000 metres quadrats, que hi ha entre el Consorci i l’Hospitalet de Llobregat. “Serem molt respectuosos amb les necessitats de les infraestructures de comunicació, però també volem saber si alguna part d’aquesta infraestructura ferroviària pot evolucionar en qüestions logístiques i industrials”, ha apuntat.

Navarro també ha anunciat que el Consorci ha iniciat contactes amb la Mobile World Capital Barcelona i altres entitats privades per estudiar la possibilitat d’impulsar experiències 5G al Polígon de la Zona Franca. “Fins ara s’han impulsat moltes coses en l’àmbit urbà, però no en l’industrial, i nosaltres tenim un gran polígon al costat de Barcelona”, ha dit. Els contactes per impulsar aquest projecte es van iniciar al juliol i Navarro ha declarat que una possibilitat podrien ser experiències de cotxe autònom: “El nostre objectiu és donar valor afegit a les empreses que tenim instal·lades al polígon”.

El delegat del Consorci ha insistit que volen ser una “fàbrica d’oportunitats” i ha citat els projectes en els quals estan treballant, com la Incubadora d’Impressió 3D i el centre d’operacions DFactory 4.0. La incubadora s’instal·larà en la tercera planta del Consorci, ocuparà un espai de 600 metres quadrats i s’inaugurarà al gener. El projecte beneficiarà unes 100 empreses en els propers cinc anys: “La impressió 3D és la gran revolució en els processos de fabricació”.

Navarro rebutja el projecte de pisos rusc a Marina

Així mateix, s’ha referit al projecte de construir un miler de pisos per ‘millennials’ al barri de la Marina on està el Banc dels Aliments i que es planteja com un espai de ‘coliving’ i ‘coworking’. Quan li han preguntat pels pisos rusc i sobre si existirà aquesta tipologia al barri de la Marina, ha afirmat: “Si depèn de mi, no. No es pot tornar a crear una bombolla immobiliària. No m’agraden aquests pisos i necessitem habitatges dignes a preus assequibles”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa