Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Consorci de la Zona Franca demana a Adif nous usos per les vies de tren
  • CA

El delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro ha explicat que el Consorci està explorant amb els equips tècnics d’Adif nous usos per a la platja de vies, d’entre uns 300.000 i 400.000 metres quadrats, que hi ha entre el Consorci i l’Hospitalet de Llobregat. “Serem molt respectuosos amb les necessitats de les infraestructures de comunicació, però també volem saber si alguna part d’aquesta infraestructura ferroviària pot evolucionar en qüestions logístiques i industrials”, ha apuntat.

Navarro també ha anunciat que el Consorci ha iniciat contactes amb la Mobile World Capital Barcelona i altres entitats privades per estudiar la possibilitat d’impulsar experiències 5G al Polígon de la Zona Franca. “Fins ara s’han impulsat moltes coses en l’àmbit urbà, però no en l’industrial, i nosaltres tenim un gran polígon al costat de Barcelona”, ha dit. Els contactes per impulsar aquest projecte es van iniciar al juliol i Navarro ha declarat que una possibilitat podrien ser experiències de cotxe autònom: “El nostre objectiu és donar valor afegit a les empreses que tenim instal·lades al polígon”.

El delegat del Consorci ha insistit que volen ser una “fàbrica d’oportunitats” i ha citat els projectes en els quals estan treballant, com la Incubadora d’Impressió 3D i el centre d’operacions DFactory 4.0. La incubadora s’instal·larà en la tercera planta del Consorci, ocuparà un espai de 600 metres quadrats i s’inaugurarà al gener. El projecte beneficiarà unes 100 empreses en els propers cinc anys: “La impressió 3D és la gran revolució en els processos de fabricació”.

Navarro rebutja el projecte de pisos rusc a Marina

Així mateix, s’ha referit al projecte de construir un miler de pisos per ‘millennials’ al barri de la Marina on està el Banc dels Aliments i que es planteja com un espai de ‘coliving’ i ‘coworking’. Quan li han preguntat pels pisos rusc i sobre si existirà aquesta tipologia al barri de la Marina, ha afirmat: “Si depèn de mi, no. No es pot tornar a crear una bombolla immobiliària. No m’agraden aquests pisos i necessitem habitatges dignes a preus assequibles”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa