Acord per al traspàs progressiu de la gestió del CCIB a Fira de Barcelona

El conveni s'ha signat amb la multinacional francesa GL Events, que ha gestionat durant més de quinze anys el recinte

Fira de Barcelona es farà càrrec de la gestió del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) a partir del mes de novembre del 2021 i, mitjançant un acord signat aquesta setmana, s’assegura la transició progressiva en la gestió del CCIB, el seu nivell d’activitat i els llocs de treball. També es contempla la possibilitat d’emprendre conjuntament nous projectes internacionals, preferentment a l’Àsia i l’Amèrica Llatina.

L’acord entre Fira de Barcelona i GL events es perllongarà més enllà del 2021 amb la col·laboració comercial i de provisió de serveis per part de l’operador francès. Estableix que, a partir d’ara i fins que Fira es faci càrrec de la gestió del CCIB, les dues organitzacions comercialitzaran conjuntament els espais del recinte per a esdeveniments que s’hi celebrin entre els mesos de novembre del 2021 i el 2026, mantenint així l’aportació a l’activitat i l’ocupació d’aquest centre congressual barceloní situat a l’àrea del Besòs.

L’Ajuntament de Barcelona, ​​titular del CCIB, va adjudicar la gestió del recinte a Fira de Barcelona a partir de novembre de 2021 per un període de 25 anys. Actualment, el CCIB està gestionat per l’empresa GL events CCIB SL, de la qual formen part la multinacional francesa GL events, amb un 80% del capital, l’Ajuntament de Barcelona amb un 12% i el Gremi d’Hotels de Barcelona amb el 8% restant.

GL events ha gestionat el Centre de Convencions Internacional de Barcelona durant més de 15 anys. El CCIB, que compta amb més de 100.000 metres quadrats, va facturar el 2018 prop de 38 milions d’euros després de celebrar 119 esdeveniments diversos. Des de la seva entrada en funcionament, el 2004, ha acollit més de 1500 esdeveniments de tot tipus com congressos, convencions, esdeveniments culturals i concerts, amb més 6,8 milions d’assistents.

Més informació

Nou comentari