Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 88% dels empresaris que han votat en la consulta de la Cambra donarien suport a la via unilateral
  • CA

La Cambra de Comerç de Barcelona ha fet públics aquest dimarts els primers resultats parcials de la multiconsulta que va posar en marxa el 21 de gener. Les votacions continuen obertes, però els responsables de la corporació empresarial consideren que “els resultats ja desprenen conclusions prou sòlides”.

Un dels resultats més destacables dels del punt de vista polític és el que ha obtingut la pregunta sobre si, davant d’una hipotètica situació en què els partits favorables a la independència de Catalunya sumessin més del 50% dels vots i l’Estat no acceptés un referèndum pactat, donarien suport a una via unilateral per fer efectiva la República. I el 88% dels empresaris participants contesta: “Sí, no queda cap més opció”. Tanmateix, un 6% creu que la Cambra no s’ha de posicionar en aquest tema i un altre 6% manifesta que s’han de continuar vies no unileterals.

Entre aquestes conclusions, hi ha el fet que 3 de cada 4 empresaris dels que han votat consideren que la Cambra no ha de donar suport al pacte de govern espanyol entre el PSOE i Unides Podem, ja sigui perquè no el consideren beneficiós per a la seva empresa (14%) o perquè troben la Cambra no ha de col·laborar amb l’executiu estatal (56%).

Com a resposta a una altra de les preguntes, gairebé la totalitat (un 97%) dels empresaris que han participat en la consulta fins ara consideren que una solució al conflicte polític de Catalunya amb Espanya passa per un referèndum d’autodeterminació.

Quant a la decisió d’acatar o no la sentència del judici de l’1 octubre, fins a un 88% dels empresaris que han votat pensen que la Cambra de Comerç de Barcelona no ha d’acceptar la sentència.

En un altre apartat, 9 de cada de 10 empresaris considera que la Cambra ha de treballar i proposar als organismes europeus la solució de “2 models, 2 estats”. Concretament, el 93% dels participants veu positiva aquesta proposta.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vendre la moto a febrer 11, 2020 | 16:23
    Vendre la moto febrer 11, 2020 | 16:23
    Aquest personal no són empresaris ni de broma. En tot cas algun autònom o algun venedor de gasolina. Sí que hi ha molts empresaris independentistes, però són una minoria els que estan a favor de la DUI.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa