Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un total de 841 aturats de llarga durada troben feina amb el programa ‘Treball als barris’
  • CA

Un total de 841 persones que estaven en atur de llarga durada van trobar feina l’any passat amb el programa Treball als Barris de Barcelona Activa, segons dades de l’Ajuntament. El col·lectiu de barcelonins que han pogut reinserir-se al mercat laboral per aquesta via o bé feia més d’un any que no treballaven (era el cas del 49%) o bé no rebien rebien cap prestació (un 69%), i en alguns casos patien les dues circumstàncies juntes.

Segons el balanç del 2019 que fa Barcelona Activa, a més a més s’ha fet 80 convenis de pràctiques amb empreses a través del mateix programa.

Aquest projecte posa el focus en 10 àrees de 6 districtes de la ciutat on s’ha detectat més la necessitat de tenir-hi punts d’atenció del programa. Es distribueixen així: 

Districte de Sants-Montjuïc

Districte de Ciutat Vella

Districte de Sant Martí

Districte de Sant Andreu

Districte de Nou Barris

Districte de Gràcia

En aquests barris es vol afavorir la inserció sociolaboral de col·lectius que troben més dificultats perquè porten 12 mesos o més sense treballar, o perquè tenen dificultats addicionals com ara la manca de formació. Com a estratègia del programa es va decidir posar dispositius propers a cada barri amb el suport de professionals d’orientació laboral. Per a les persones que hi participen es traça un itinerari personalitzat que inclou un mapa d’activitats per a la millora professional, i diverses tutories de seguiment que reforcen el procés de recerca de feina.

Més notícies
La nova oficina contra l’atur de Nou Barris arranca amb un miler d’usuaris
Notícia: La nova oficina contra l’atur de Nou Barris arranca amb un miler d’usuaris
Comparteix
L'equipament pertany a la xarxa de Barcelona Activa i era una reivindicació dels veïns de Can Peguera
Menys atur i més classes mitjanes moderen les desigualtats a Barcelona
Notícia: Menys atur i més classes mitjanes moderen les desigualtats a Barcelona
Comparteix
La població en barris de classe mitjana torna a superar el llindar del 50% com abans de la crisi | Les rendes molt altes i molt baixes gairebé no oscil·len

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa