Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 76% dels empresaris creuen que la independència seria positiva per a l’economia, segons la Cambra

La primera enquesta de la Cambra de Comerç de Barcelona xifra en un 76% els empresaris que creuen que una Catalunya independent integrada a la Unió Europea tindria conseqüències econòmiques positives. D’entre els 1.670 empresaris que han participat en la consulta impulsada per l’òrgan presidit per Joan Canadell, la majoria veuria amb bons ulls la independència catalana. 

El 91% dels membres de l’empresariat no veurien conseqüències negatives en la independència, ja que al 76% que opina que seria positiu se suma el 15% que crec que seria “no significant”. El 5% dels que han contestat a l’enquesta creuen que la independència tindria efectes incerts i un 4% considera que seria negativa. 

Els participants en la consulta estan dividits en microempreses (36%), autònoms (30%) i petites empreses (27%). L’enquesta seguirà oberta durant més dies per facilitar la participació d’empresaris. 

La pregunta “Quines creu que serien les conseqüències econòmiques per a la seva empresa en cas d’una Catalunya amb Estat propi integrat dins la Unió Europea?” ja va ser plantejada al 2012. En aquell moment 800 empresaris van contestar, i el 25,4% van considerar que les conseqüències serien positives i un 13,8% negatives. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa