Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 70% de les botigues es queden a les fosques com a protesta pels preus
  • CA

Durant un quart d’hora, qui ha volgut entrar a comprar a Barcelona ho han hagut de fer a les fosques o bé únicament amb la llum natural que entrava del carrer. Barcelona Comerç considera un èxit el seguiment a la convocatòria de la protesta pel preu de la llum i altres subministraments. Sense anat més lluny, 7 de cada 10 botigues han optat per apagar el llum entre les 12h i les 12:15h, evidenciant la greu situació que travessen els establiments causada per l’alt preu de l’energia.

Els comerciants asseguren que les factures de la llum se’ls ha disparat i ja triplica, en alguns casos, els imports que pagaven abans de la pandèmia. Per això, el president de Barcelona Comerç, Salva Vendrell, ha catalogat d'”històrica” l’apagada d’aquest divendres i ha avisar que, si no es prenen mesures urgents, hi haurà “comerços que hauran de triar entre conservar llocs de feina o pagar la factura de subministraments”.

Demanen ajudes i bonificacions

Des de Barcelona Comerç insisteixen a reclamar “la rebaixa d l’IVA de l’electricitat, del 21% al 4%”, ixí com s’ha fet amb la factura del gas. Les peticions no acaben aquí. El comerços creuen que ajudaria una “bonificació del 50% de les quotes de la Seguretat Social” durant l’hivern i la primavera, la “bonificació total de les quotes del treball autònom” durant aquest període i l'”atorgament d’ajudes directes a totes les empreses que així ho sol·licitin”. Per aquest últim punt, els botiguers demanen una compensació del 100 % del diferencial del cost en les factures de la llum amb relació a les de l’any anterior.

“La tempesta perfecta”

Qui també s’ha pronunciat és la patronal Pimec, que ha avisat que l’encariment de la factura energètica posa “en risc la viabilitat de molts negocis“. El president, Álex Goñi, considera que “la crisi energètica que per al comerç urbà estan originant la tempesta perfecta”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa