La natura és captivadora i les imatges d’animals criats al Zoo de Barcelona acabats d’alliberar a la natura en són una nova prova. En els últims dies, el Zoo ha reintroduït 27 tortugues de rierol al Delta del Llobregat -marcades amb un codi per fer-ne seguiment- i 51 tortugues mediterrànies a a la vall de Bovera, a les Garrigues. A més, 58 larves de tritó del Montseny s’han traslladat al seu hàbitat natural, on el Zoo fa anys que desenvolupa un projecte per protegir l’espècie, en risc d’extinció.

Totes tres són espècies de la fauna mediterrània en risc de desaparició. El Zoo manté projectes de conservació d’animals autòctons, una tasca que ha potenciat en els últims anys. Els últims alliberaments en són una mostra.

Les tortuges de rierol es van deixar anar la setmana passada als espais naturals protegits de cal Tet-ca l’Arana i del Remolar-Filipines. Per primer cop, 12 reptils s’han alliberat amb un dispositiu GPS a la closca, que permetrà enregistrar informació sobre la dispersió, la tipologia dels hàbitats seleccionats o els corredors on les tortugues es desplacen. És el quart any consecutiu que es reintrodueixen exemplars d’aquesta espècie a la natura. Enguany, 20 tortugues de rierol han nascut al Zoo.

A banda, 58 larves d’un total de 500 exemplars de la varietat occidental del tritó del Montseny s’han transportat al seu hàbitat. Entre maig i juny ja s’havien traslladat 328 exemplars al Montseny, que s’ha repoblat amb uns 1.500 tritons criats al Zoo de Barcelona des que el programa es va iniciar. Amb el pla es custodia una reserva genètica suficient per garantir la supervivència de l’espècie. El Zoo explica que el projecte ha aconseguit que la cria en llibertat s’hagi multiplicat en els últims anys.

De les 51 tortugues alliberades, 16 van néixer el 2020 al Zoo. L’evolució dels animals que ara habiten la Vall de Bovera es vigilarà amb gossos ensinistrats.

Més notícies
Diversos senglars capturats a Collserola / Twitter

Denúncia contra l’Ajuntament de Barcelona per la caça de senglars

Notícia: Denúncia contra l’Ajuntament de Barcelona per la caça de senglars
Comparteix
Una entitat animalista carrega contra Janet Sanz per la captura amb xarxa de quatre porcs a Collserola
Notícia: Denúncia contra l’Ajuntament de Barcelona per la caça de senglars - Mobile
L'Ajuntament ha rescatat 14 cadells d'una botiga de Sant Andreu / Ajuntament de Barcelona

Rescaten 14 cadells d’una botiga d’animals de Sant Andreu

Notícia: Rescaten 14 cadells d’una botiga d’animals de Sant Andreu
Comparteix
Protecció d’Animals obrirà un expedient sancionador per irregularitats greus
Notícia: Rescaten 14 cadells d’una botiga d’animals de Sant Andreu - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa