Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un vídeo ‘timelapse’ que t’ensenya Barcelona com no l’has vista mai
  • CA

La jove productora Stupendastic fa anys que graba vídeos de Barcelona en timelapse, una tècnica d’acceleració per mostra com es mou la ciutat, el cel o unes obres de construcció a ritme trepidant. El banc d’imatges ha anat creixent a mesura que nous clients, sobretot de l’àmbit de l’arquitectura i l’urbanisme, els feien encàrrecs sobre l’evolució d’algun racó de la ciutat. I amb tot aquest material, més de 400 vídeos gravats entre 2016 i 2019, han decidit regalar-se a sí mateixos –i a tothom qui vulgui veure’l a través d’internet– un muntatge hipnòtic que retrata l’evolució i el dinamisme de la capital catalana

The Stupendastic view of Barcelona from Stupendastic on Vimeo.

El vídeo recrea en tres minuts un dia sencer a Barcelona, des que surt el sol fins la matinada. I es titula The Stupendastic View of Barcelona perquè és justament això, la seva visió particular de la ciutat. “Hi hem dedicat força estones durant 3 mesos, primer debatent quins timelapses posar i quin recorregut geogràfic faríem i després buscant sons ambient i música per a la vessant artística”, explica al TOT Barcelona el propietari de la productora, Xavi Alba.

Ell ha dirigit el vídeo i Marc Vilaseca l’ha editat, tot i que Alba remarca que “és un treball conjunt perquè en tres anys de vídeos ha participat molta gent”. Preveu penjar-lo a Youtube més endavant, però no li preocupa si es fa o no viral: “No busquem que tingui una gran repercussió, l’hem fet simplement perquè és curiós i divertit i també com un agraïment a les empreses que ens han fet confiança”. De fet, Alba fa uns 15 anys que fa vídeos i fotos de la ciutat per immortalitzar-ne els canvis: bona part d’aquest catàleg personal està publicat al compte d’Instagram Retrobcn.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa