Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un vídeo ‘timelapse’ que t’ensenya Barcelona com no l’has vista mai

La jove productora Stupendastic fa anys que graba vídeos de Barcelona en timelapse, una tècnica d’acceleració per mostra com es mou la ciutat, el cel o unes obres de construcció a ritme trepidant. El banc d’imatges ha anat creixent a mesura que nous clients, sobretot de l’àmbit de l’arquitectura i l’urbanisme, els feien encàrrecs sobre l’evolució d’algun racó de la ciutat. I amb tot aquest material, més de 400 vídeos gravats entre 2016 i 2019, han decidit regalar-se a sí mateixos –i a tothom qui vulgui veure’l a través d’internet– un muntatge hipnòtic que retrata l’evolució i el dinamisme de la capital catalana

The Stupendastic view of Barcelona from Stupendastic on Vimeo.

El vídeo recrea en tres minuts un dia sencer a Barcelona, des que surt el sol fins la matinada. I es titula The Stupendastic View of Barcelona perquè és justament això, la seva visió particular de la ciutat. “Hi hem dedicat força estones durant 3 mesos, primer debatent quins timelapses posar i quin recorregut geogràfic faríem i després buscant sons ambient i música per a la vessant artística”, explica al TOT Barcelona el propietari de la productora, Xavi Alba.

Ell ha dirigit el vídeo i Marc Vilaseca l’ha editat, tot i que Alba remarca que “és un treball conjunt perquè en tres anys de vídeos ha participat molta gent”. Preveu penjar-lo a Youtube més endavant, però no li preocupa si es fa o no viral: “No busquem que tingui una gran repercussió, l’hem fet simplement perquè és curiós i divertit i també com un agraïment a les empreses que ens han fet confiança”. De fet, Alba fa uns 15 anys que fa vídeos i fotos de la ciutat per immortalitzar-ne els canvis: bona part d’aquest catàleg personal està publicat al compte d’Instagram Retrobcn.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa