Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | El groller missatge de Nadal del Torrente de la Verneda
  • CA

És un encreuament entre Jesús Gil i Torrente fet realitat, fusionats en un sol home a la Verneda. “El dandi de Barcelona, per allà on passa, enamora”. És el crit de guerra -acompanyat sempre d’un característic xiulet estrident i un gest de sentit poc ambigu- amb què corona les seves peripècies l’autoproclamat dandi de Barcelona, un veí del barri de la Pau i la Verneda que s’ha fet popular amb els seus vídeos a xarxes socials, com Instagram o TikTok, on acumula milers de visualitzacions interpretant (o no) un personatge barroer, esperpèntic i ultradretà. Ara també s’ha atrevit a emular el missatge institucional de Felip VI, en bata i calçotets. La versió no és recomanable per a ànimes sensibles.

Avançant-se un dia al tradicional discurs del rei de la Nit de Nadal, el dandi de Barcelona s’ha fet envoltar de rojigualdas i, amb l’himne espanyol a tot drap de fons, desitja bones festes i un pròsper 2022 a tota la seva tropa de fans. El personatge que s’ha fet cèlebre a les xarxes socials -la via més àgil per propulsar qualsevol mena d’excentricitat- fa honors un cop més a les credencials grotesques que l’han fet viral: un físic -diguem-ne- poc atlètic que llueix generosament, espanyolisme greixós i una eloqüència gens subtil.

¿El certificado? El que tengo aquí colgado“, etziba, acompanyat del corresponent tocament testicular. La perla és potser la més suau de les que encadena la nadala audiovisual, que corre per canals de whatsapp com a felicitació estrambòtica. La resta del vídeo -una apoteosi de la grolleria- és potser millor veure’l que explicar-lo per fer-se una idea de les dimensions del despropòsit, en què carrega contra “els rojos“, a qui acusa d’imposar un nou confinament.

Però qui és el pintoresc dandi de Barcelona? Es diu Claudio Bermejo, un barceloní amb orígens a Lleó, que es declara votant de Vox i patriota espanyol. Tot i el dubtós gust dels seus vídeos, suma més de 7.600 seguidors a Instagram.

Més notícies
Interior del mercat de Sant Antoni / Jordi Play
Delicatessen ‘last minute’: mercats on improvisar els àpats del Nadal
Notícia: Delicatessen ‘last minute’: mercats on improvisar els àpats del Nadal
Comparteix
Horaris especials a molts barris | Restriccions i toc de queda obliguen a refer plans per les festes
Els àpats de Nadal, un possible focus de contagi? Pixabay
ENQUESTA | Com celebraràs els àpats de Nadal?
Notícia: ENQUESTA | Com celebraràs els àpats de Nadal?
Comparteix
La Generalitat ha dictat restriccions per tal de contenir els contagis durant aquestes festes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa