Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un viatge a la Segona República a través de la veu de les dones
  • CA

Barcelona commemorarà el 92è aniversari de la proclamació de la Segona República amb un seguit d’activitats que tindran a les dones com a grans protagonistes. Sota el nom de Primavera Republicana. Refugi de somnis, aquest programa especial se celebrarà del pròxim 12 d’abril fins al dia 16 i tindrà diferents escenaris i formats, com xerrades, exposicions o altres tipus d’actes.

La iniciativa impulsada per la regidora de Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Barcelona inclou diferents propostes entre les quals destaca per sobre de tot l’espectacle interactiu La meva veu, el meu refugi que tindrà lloc durant aquests dies al Centre de Cultura i Memòria del Born (CCM). Aquesta activitat consisteix en una espècie de programa d’una emissora de ràdio on es llegeixen cartes i articles de dones que van viure la Segona República com María de la O Lejárraga, María Zambrano, Irene Polo o Roser Català, que celebren el canvi polític i alhora s’impliquen com a dones i com a ciutadanes per construir una societat més igualitària.

“Commemorar la Segona República vol dir fer memòria del que va suposar aquella acció política i social, en relació amb el progrés i la llibertat al nostre país. Vol dir fer memòria d’una època on les dones i els homes van lluitar per assolir uns ideals de justícia i igualtat i, en definitiva, per assolir el somni d’una societat lliure”, assegura al respecte el regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa.

La Guerra Civil en la mirada de cinc artistes

A més d’aquest espectacle interactiu protagonitzat per les dones republicanes, el Born CCM també acollirà del 12 al 16 d’abril una proposta artística on col·laboren cinc personalitats de la tercera generació que han tractat el tema de la Guerra Civil al llarg de la seva obra com són Clàudia Bussé (escriptora), Bea Insa (actriu i dramaturga), Àurea Estellé (artista visual), Miquel Barcelona (ballarí i coreògraf) i Cesk Freixas (cantautor i poeta).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa