Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Campins aposta per estendre l’ús del passaport Covid si hi ha un rebrot
  • CA

La cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, Maga Campins, aposta per estendre l’ús del passaport Covid a més activitats si es produeix un nou rebrot en les pròximes setmanes. L’experta considera que la reobertura de l’oci nocturn, previst per aquesta mitjanit, és una bona notícia perquè la cinquena onada està sota control i els indicadors epidemiològics permeten ser optimistes.

“La situació és bona. Considero que les restriccions a l’oci nocturn no hi haurien de ser, ja va bé que s’obri”, ha explicat a l’ACN Campins. En aquest sentit, la doctora assegura que l’ús del passaport Covid és “molt necessari” per minimitzar riscos en espais tancats com les discoteques. Si els contagis tornessin a pujar, Campins defensa que la mesura “s’hauria d’estendre més enllà de l’oci nocturn“.

Concert Apolo
Personal de l’organització pren la temperatura ana de les participants de l’assaig clínic abans d’entrar a la Sala Apolo / ACN

A l’espera de la Justícia

En la mateixa línia, la cap de Medicina Preventiva del Vall d’Hebron confia que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) avali el passaport Covid per accedir a l’oci nocturn. Està previst que el tribunal resolgui la qüestió aquest mateix dijous, ja que a partir de la mitjanit entrarà en vigor la reobertura de l’interior de les discoteques, una mesura que les autoritats esperen que ajudi a disminuir els macrobotellots que s’han produït les últimes setmanes.

La Fiscalia Superior de Catalunya s’ha mostrat partidària d’aprovar l’ús del passaport Covid, ja que es tracta d’una mesura “idònia, necessària i proporcional” que no afecta els drets fonamentals de la ciutadania. Des de la patronal de l’oci nocturn, que feia mesos que reclamava la reobertura dels locals, han assegurat que la venda d’entrades avança a bon ritme i que moltes discoteques estan rebent peticions per fer festes universitàries.

Algunes discoteques com Sutton, Bikini o Plataforma ha confirmat que obriran aquest mateix dijous, quan entri en vigor la fi de la restricció, mentre que altres locals com Bóveda, Merlin o Otto Zutz ho faran divendres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa