Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una obra del Liceu sobre la intersexualitat, nominada als premis Fedora
  • CA

El Gran Teatre del Liceu de Barcelona ha estat nominat als Premis Fedora 2021 amb l’òpera de cambra i nova creació Alexina B., de la compositora Raquel García-Tomás dins la categoria de Nova producció d’òpera. L’equip creatiu es completa amb el llibret d’Irène Gayraud i la direcció d’escena de Marta Pazos. Alexina B., que s’estrenarà la temporada 2022-2023 al teatre, s’inspira en la història d’una persona intersexual nascuda el 1838 i vol subratllar la necessitat actual de pensar més en termes de gènere que no pas de sexe.

Els Fedora estan organitzats pel Cercle Europeu de Filantrops de l’Òpera i el Ballet i busca la renovació dels gèneres.

El teatre competeix en aquests guardons amb altres projectes provinents de l’Opéra de Lille, Festival d’Aix-en-Provence, The Opera Story i Théâtre du Châtelet. Els Premis Fedora es concedeixen a projectes artístics que col·laboren en la creació de noves produccions d’òpera i ballet per arribar a públics més amplis, així com en projectes educatius i digitals. El projecte del Liceu ha estat l’únic de l’estat espanyol nominat.

Un cop revelats els projectes nominats als premis, s’ha obert una fase de votacions en la mateixa plataforma que durarà de l’1 al 26 de febrer. Durant quatre setmanes, el públic en general pot votar en línia pels seus projectes favorits d’òpera, ballet, educació i digitals. Tot i que hi ha un jurat d’experts que són els qui decideixen els guanyadors, hi ha una de les posicions que es pot arribar per votació popular i oberta, i que permet que el projecte obtingui fons de Fedora.

Més notícies
Interior del Gran Teatre del Liceu / Wikimedia - Josep Renalias
El Liceu i l’Auditori amplien els aforaments després del nou topall de 1.000 espectadors
Notícia: El Liceu i l’Auditori amplien els aforaments després del nou topall de 1.000 espectadors
Comparteix
El Procicat ha anunciat avui la mesura que reclamava el Liceu, que era ampliar el topall d'espectadors permesos per funció a 1.000
Interior del Gran Teatre del Liceu / Wikimedia - Josep Renalias
El Liceu anul·la ‘La traviata’ fins que es “rectifiqui” el topall dels 500 assistents als espectacles
Notícia: El Liceu anul·la ‘La traviata’ fins que es “rectifiqui” el topall dels 500 assistents als espectacles
Comparteix
Argumenta la decisió per "motius econòmics, artístics i de reputació"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa