Una església es converteix en un teatre com a reivindicació de la cultura

Representants culturals han protagonitzat una vetlla espiritual i artística a l’església de Santa Anna de Barcelona combinant la lectura de textos bíblics amb interpretacions teatrals i musicals. Imma Colomer, Comando Señoras i Enric Castignani han estat alguns dels artistes participants en aquest acte amb un aforament de 100 persones. En declaracions a l’ACN, l’actor Enric Cambray ha explicat que han realitzat un acte cultural dins d’una església per reivindicar que els teatres i els espais culturals són segurs. “Encara que ens obrin els teatres dilluns, hem de seguir reivindicant unes millores en les condicions laborals perquè s’acabi amb la precarització del sector”, ha dit.

L’acte s’ha celebrat gairebé dues setmana després de la missa que va aplegar 600 persones a la Sagrada Família i que va generar moltes crítiques i a les portes que aquest dilluns els cines, teatres, auditoris i sales de concerts podran obrir amb el 50% de l’aforament i amb un màxim de 500 persones.

L’actor Enric Cambray, membre de l’Assemblea de Treballadors de la Cultura, ha explicat que fan un acte cultural dins d’una església per reivindicar que els teatres i els espais culturals són segurs.

Cambray ha recordat que l’acte de la Sagrada Família amb 600 persones “va portar molta cua”. En qualsevol cas, ha dit que no estan en contra que s’obrin les esglésies. Ha indicat que en una església hi ha un públic i un altar amb una persona que t’explica una història i el mateix passa amb el teatre, ha indicat. “Per què uns estan tancats i altres, oberts?”, ha preguntat.

En declaracions també a l’ACN, l’actriu Imma Colomer ha alertat que si no s’ajuda al sector cultural “serà la indigència majúscula”. Colomer ha llegit a l’acte un text d’Isaïes que parla, ha apuntat, de tenir cura dels vulnerables. “Al món ens estem tornant vulnerables d’una forma supressiva”.

En aquesta Vetlla d’Espiritualitat i d’Art, organitzada en una Assemblea de Treballadors de la Cultura, s’ha realitzat una lectura de textos bíblics que han donat pas a diverses manifestacions artístiques.

En l’acte hi ha participat a més d’Imma Colomer, ARTransforma i Queralt Prats i companyia, Moa Amazian, el Comando Señoras, Oriol Sabaté, que ha realitzat un número de circ acompanyat per Toni Olaf al piano.

SeyPey no han actuat

Estava previst que SeyPey format per les germanes Yolanda i Kathy Sey i les germanes Clara i Ariadna Peya, actuessin també, però des de l’altar han anunciat que no ho farien perquè no se’ls vinculi amb la institució de l’església catòlica.

Seguint la darrera normativa per a actes de culte l’aforament màxim ha estat de 100 persones i el letimotiv de l’acte ha estat ‘Junts en la diversitat a favor dels més vulnerables’.

Nou comentari