Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una companyia acusa el Cruïlla de cancel·lar-los l’espectacle de manera “mesquina”
  • CA

La companyia de circ egarenca Circ Pistolet ha denunciat que el festival Cruïlla XXS ha cancel·lat el seu espectacle, que havia de fer aquest dijous al Teatre Victòria de Barcelona, per una “decisió purament empresarial” i sense més justificació que no haver venut prou entrades. “Segurament és legal que ens cancel·lin el bolo, però trobem que és injust i mesquí, i encara més en aquest moment tan difícil per les arts escèniques en general”, critiquen en un dur comunicat en el qual acusen el festival de deixar-los tirats a última hora.

Segons ha explicat la companyia, el Cruïlla es va posar en contacte amb ells a principis de maig –quan el festival acabava d’anunciar que es reconvertia per oferir espectacles de petit format– per oferir-los actuar al Teatre Victòria a canvi del 35% de la taquilla. Circ Pistolet va considerar que es tractava de “condicions molt dures” però van decidir acceptar perquè la pandèmia els havia obligat a cancel·lar tota la temporada i poder actuar era “una bombolla d’aire”.

El 6 de juliol la companyia va rebre una trucada “molt agressiva” per part d’un representant del Cruïlla perquè no s’havien venut prou entrades per a l’espectacle i culpant-los de no haver prou difusió. Els van amenaçar de cancel·lar la funció si no es venien més entrades, cosa que va acabar passant pocs dies després. Sempre segons la versió de Circ Pistolet, el Cruïlla “mai ha fet publicitat de l’espectacle”.

El Cruïlla va decidir a principis de maig convertir-se en un festival de petit format –rebatejat com Cruïlla XXS– per intentar salvar-se. “L’altra possibilitat era no fer res, però toca capgirar i transformar aquesta situació i fer que hi hagi música i cultura a Barcelona aquest estiu”, va dir llavors el director del festival, Jordi Herreruela. Malgrat els canvis, el festival va aconseguir mantenir les subvencions de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa