Una campanya per “combatre l’abús sexual i de poder” confronta les negacions de Joan Ollé

"No es pot justificar. No pot tornar a passar", afirmen en un text penjat a les xarxes amb l'etiqueta #ProuAbusos

Professionals del món de la cultura s’estan organitzant per “combatre l’abús sexual i de poder” formant-se i “qüestionant” les seves praxis “a les aules i sales d’assaig”. Així ho indiquen en un text vinculat a l’etiqueta #ProuAbusos, que ha començat a circular a les xarxes socials després que el dramaturg Joan Ollé, acusat d’assetjament sexual i abús de poder quan era professor de l’Institut del Teatre, hagi defensat la seva innocència en un article a El Periódico un mes després que el diari Ara destapés l’escàndol. Alguns dels professionals que s’han sumat a la iniciativa són les actrius Carla Rovira, Lara Díaz, Blanca Garcia i Mireia Gubianas o les dramaturgues Daniela Feixas, Victoria Szpunberg i Cristina Clemente.

Altres noms destacats del sector teatral que s’han sumat a la iniciativa són els actors Adrià Aubert i Jaume Forés, els dramaturgs Jordi Casanovas i Jumon Erra, integrant de la Companyia la Danesa al costat d’Ota Vallès i Elena Fortuny, que també s’afegeixen a la iniciativa, o la directora de la Companyia HuiBasa Lali Álvarez.

Cal recordar que el dramaturg Joan Ollé negava ahir haver tingut mai cap “comportament legalment reprovable” amb els alumnes de l’Institut del Teatre en un comunicat enviat a El Periódico un mes després que esclatés l’escàndol sobre els presumptes abusos a alumnes d’aquesta institució cultural destapat pel diari Ara.

Ollé es va esperar a declarar davant la Comissió per la Prevenció de l’Assetjament Sexual, a la seu de la Diputació de Barcelona, de qui depèn l’Institut del Teatre, i un cop ho va fer, el divendres 26 de març, va donar el seu punt de vista sobre la qüestió al comunicat. Al text assegurava que no havia pretès mai “obtenir cap avantatge” de la posició de docent.

Nou comentari