Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un triatló, primera cursa al carrer després del confinament
  • CA

Barcelona ha celebrat aquest diumenge el primer esdeveniment esportiu als seus carrers des de l’inici de la crisi per la Covid-19. 600 persones han participat a la triatló 123 a Remontar Barcelona i s’han repartit entre les diverses propostes esportives que han anat des de natació i ciclisme fins a cursa a peu i una classe de spinning. El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha destacat que l’esdeveniment dona el tret de sortida a la recuperació de la ciutat per la pràctica esportiva popular.

Amb aquesta triatló, ha apuntat, els participants “estan tornant a recuperar els espais de la ciutat per fer esport i en benefici de la recerca contra la Covid-19 que fa l’Hospital del Mar”. Les activitats de la triatló, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona i Banco Santander, s’han dividit en quatre disciplines: natació, amb un recorregut d’una hora amb sortida i arribada a la Platja de la Nova Mar Bella; ciclisme, amb cronoescalada de quatre kilòmetres al Castell de Montjuïc; cursa a peu de cinc kilòmetres amb sortida de la Font Màgica de Montjuïc, i la masterclass de spinning a l’esplanada entre l’Estadi Lluís Companys i el Palau Sant Jordi.

Ciutat top

L’Anais Paños i l’Adrià Jorba han participat a la masterclass de spinning. Anais Paños porta molts anys vivint a Barcelona i creu que “a nivell esportiu és una ciutat top”. Després del confinament, ha explicat a l’ACN, els que practiquen esport popular tenien moltes ganes de tornar al carrer i per això ha valorat molt positivament aquest esdeveniment. Va assabentar-se de l’activitat a través de les xarxes socials.

Adrià Jorba ha explicat que amb el desconfinament va tornar al gimnàs i a practicar esports i va conèixer també l’acte d’aquest diumenge per les xarxes socials. De les opcions que hi havia va decidir apuntar-se a natació i a spinning. Ha admès que els primers dies de sortir a córrer després del confinament li va costar més, però de “mica en mica, i avui amb calma perquè és la primera cursa que fem després de tres mesos”.

Cursa solidària

A l’acte de presentació de l’esdeveniment esportiu a l’esplanada del Palau Sant Jordi hi ha participat el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, el regidor d’Esports, David Escudé, el cap de la Unitat COVID-19 de l’Hospital de Mar, Dr. Roberto Güerri, el director de patrocinis del Banc de Santander, Felipe Martin, i els ambaixadors de la prova, Miguel Indurain i Martin Fiz.

La inscripció dels participants ha estat solidària i es destinarà els diners íntegrament al projecte Fundació de L’Hospital del Mar i l’equip d’investigació encapçalat pel cap de la Unitat covid-19 de l’Hospital de Mar, Dr. Robert Güerri.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa