Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un ‘skatepark’ de “primer nivell” per compensar el deute històric amb la Marina
  • CA

La Marina segueix cosint ferides i recuperant crits, soroll, vida. Avui ha quedat inaugurat el nou skatepark que ocupa la plaça del Moviment Obrer. Un espai que aquest matí, entre passejades familiars, ha quedat envaït de patinets, monopatins i longboardsNo era el primer cop que s’hi veien, però, aquests trastos en aquesta plaça. “Fa molts anys que nosaltres ja ho fèiem, això. Ens muntàvem les nostres rutes els caps de setmana, quan els nets no tenien col·lei ens hi posàvem amb patins o amb bicicletes”. És el que explica la Mercedes Higuera. I poques persones en saben més, sobre aquesta zona del barri, que ella. Viu des de fa prop de 70 anys al mateix lloc, a pocs metres del flamant nou parc de patinatge. Està moderadament satisfeta amb la proposta: “Pel que sembla, està bé, i portarà més vida al barri, que és el que necessita”.

Més val que estigui bé. L’alcaldessa Ada Colau, present durant la festa d’inauguració de l’skateparkl’ha presentat com una infraestructura de patinatge urbà “de primer nivell”. Ha costat prop d’un milió d’euros i ocupa 3.000 metres quadrats.

El vistiplau dels entesos

Durant el matí, però, l’espai ha rebut el segell de qualitat inicial dels experts: els skatersL’Eric Rivas és de la Trinitat Vella (Sant Andreu) però s’ha apropat fins a la Marina del Port (Sants-Montjuïc) per posar la pista a prova. “Tot apunta que sí, que llisca bé. Es nota que el material és bo, això és molt important”, diu. Ho pot dir perquè ha passat moltes tardes a altres parcs similars. El seu preferit és el de la Mar Bella, tot i que també ha patinat al de Baró de Viver o al de la Guineueta. Ell i la seva colla li donen l’aprovat, doncs, al de la Marina. I tant és així que l’Eric ja té controlat on és la botiga de queviures més propera, on caldrà anar a recuperar forces. Es refereix a l’establiment del número 128 del passeig de la Zona Franca. El gerent del negoci ho reconeix, amb un somriure. Fa tres anys que va obrir la botiga i ara espera que aquest nou parc sigui un impuls per a la petita empresa. 

Tornant a l’acte formal de la inauguració, a l’escenari muntat per a l’ocasió hi han parlat representants de les associacions que han impulsat aquest parc. Un parc per a petits i joves. Es tracta de donar visibilitat als col·lectius de La Marina Patina i la Fundació Mans a les Mans. Són les que van fer l’empenta perquè aquesta reclamació avancés al Pla de Barris. A més, també s’ha volgut reconèixer l’esforç del Memorial Democràtic de Treballadors de la SEAT, qui va proposar que aquesta fos la plaça del Moviment Obrer.

Ombra i “piscines”

L’skatepark té diverses parts que s’identifiquen amb certa facilitat. Hi ha una zona per a iniciats –2.000 metres quadrats- i una per a principiants, plana. En aquest sentit, ha cridat l’atenció veure unes pistes còncaves amb fonts que s’ha decidit anomenar-les “piscines” o “bols” però que es poden patinar. I com a qualsevol zona d’oci que valgui la pena, “una de les prioritats ha estat aconseguir ombra”, diu un home amb un megàfon que feia de guia pel lloc. Per aconseguir-ho, s’ha instal·lat una gran pèrgola. La construcció assegura que als bancs que cobreix s’hi pugui descansar sense torrar-se. La Mercedes Higuera i la seva amiga, la María Dolores Amor, ho agraeixen. 

Ho ha pogut veure la presidenta del plenari del districte, Neus Munté (JxCat), que també ha passat el matí a la plaça. De fet, ha estat la que ha sabut mimetitzar-se amb més encert amb la cita. Duia unes vambes esportives Nike vermelles. I, de fet, ha estat també una de les que ha defensat amb més energia el projecte. “Genera cohesió social, aplega edats, i és positiu per a la gent jove”, ha resumit. 

Per la seva part, l’alcaldessa ha recordat la importància de la fita. Colau ha assistit a la festa matinal acompanyada del regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, i el regidor de Presidència i Pla de Barris, Jordi Martí. “És, literalment, una conquesta de barri”, ha reivindicat tot fent una picada d’ullet als processos del Pla de Barris.

L’alcaldessa Ada Colau, juntament amb Jordi Martí, durant l’acte d’inauguració de l”skatepark‘ / D.C.

A més, l’ha reivindicat com una part de la compensació que la ciutat li deu a la zona de la Marina. “No només perquè és un dels barris més oblidats, sinó per tot el que ha sacrificat per la ciutat. Va perdre la platja, els horts, les masies… Tot per les Olimpíades i la Fira. Ara hem de compensar-ho perquè no hi hagi barris de primera i de segona”, ha conclòs. 

Més notícies
Marxen de Barcelona pel nyap dels pisos de protecció oficial encallats a la Marina
Notícia: Marxen de Barcelona pel nyap dels pisos de protecció oficial encallats a la Marina
Comparteix
Un dels compradors d'un pis protegit a la Zona Franca ha hagut de renunciar-hi després d'haver perdut dos anys i 25.000 euros mentre esperava
La Marina clama perquè s’acabi la L10 Sud i deixar de tenir “mig metro”
Notícia: La Marina clama perquè s’acabi la L10 Sud i deixar de tenir “mig metro”
Comparteix
Es compleix un any de l’obertura de dues estacions al barri, però la paralització de les obres deixa els veïns amb un regust amarg

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa