Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un nou festival de cinema desafia la pandèmia
  • CA

Un nou festival de cinema aterra a Barcelona i desafia la pandèmia. És Impacte!, una cita cinematogràfica que posa l’accent en els drets humans i que combinarà sessions presencials i en línia. La programació en pantalla gran es podrà veure als cinemes Girona de la capital catalana del 8 a l’11 d’abril i també al CineBaix de Sant Feliu de Llobregat, als Truffaut de Girona i a l’ScreenBox de Lleida. Filmin i la web del festival acullen les sessions virtuals.

La mostra vol ser un espai de reflexió i debat entorn als drets humans i la justícia global arreu del món i neix de la mà de l’Associació Impacte. Els primers 4 dies de festival, els presencials, inclouen la projecció de 10 curtmetratges i 10 llargmetratges i diversos debats i cinefòrums amb experts i membres dels equips de les pel·lícules. A partir del 12 d’abril i fins al dia 25, la programació es trasllada a internet i creix amb més continguts.

Els organitzadores defensen l’aposta “en un moment en què cal revisar els desequilibris del món, travessats i accelerats per la pandèmia de la Covid-19, posant de manifest les injustícies i abordant solucions a través del debat, l’empatia, la mirada crítica i el compromís”. D’aquesta manera, els films de la primera edició tracten temes com la migració, el refugi i l’acollida; la pobresa i el dret a una vida digna; l’empoderament femení i les violències vers les dones; els crims d’Estat i la transsexualitat. 

Gran part de les pel·lícules són estrenes a Catalunya i de recent producció, com els llargmetratges L’Aventure (França, 2020) de Marianne Chaud, un documental sobre migració i acollida; o Once Upon a Place (Estats Units i Espanya, 2020) de Cèlia Novis sobre memòria històrica espanyola als EUA. També es podrà veure The Muddy River of Bassim (Grècia, 2019), un documental de Thomas Sideris sobre el tancament de fronteres de la UE; o Mujeres de arena (Espanya, 2021) d’Agustín Domínguez, que parla sobre l’empoderament femení en contextos de pobresa.

Tota la programació, horaris i preus són a la web del festival, que compta amb la col·laboració d’Amnistia Internacional, tindrà com a media partners Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i el diari ARA i suma el suport de la Fundació PuntCat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa