Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
TROBA L’ERROR | Què li falta a aquesta vista del mercat de Santa Caterina?

La coberta multicolor del mercat de Santa Caterina és la protagonista del primer passatemps d’estiu del TOT Barcelona. La imatge que trobareu a continuació, feta pel fotògraf Jordi Play i passada pel filtre artístic del dissenyador Jordi Català, conté un error que els lectors han de localitzar. De la fotografia original al dibuix, hi ha un element que ha variat. Quin és?

Només els més observadors sabran trobar l’error que hem introduït a aquest paisatge de Ciutat Vella, tan genuí de la ciutat i alhora una icona turística de primer ordre. Els colors i la forma sinuosa de la coberta embadaleixen a barcelonins i visitants, i també als lectors que intentin trobar l’element dissonant. La mirada queda atrapada per la bellesa arquitectònica!

Cal molta concentració i analitzar bé tota la imatge, cada racó i element, per no caure en el parany d’aquesta imatge trucada. El detall modificat pot estar a qualsevol punt del dibuix, però un cop es localitza és inequívoc. Qualsevol barceloní o turista el detectaria si l’estigués veient en viu i en directe! Es tracta d’una senyal d’identitat de la capital catalana.

CLICA AQUÍ PER VEURE LA IMATGE AMPLIADA
I TROBA MÉS FÀCILMENT L’ERROR

El mercat de Santa Caterina ocupa el solar d’un antic convent dedicat a aquesta santa, algunes restes del qual encara es poden veure al costat de les parades d’alimentació. L’edifici original és de 1847 i el van dissenyar Josep Buxareu i Francesc Vallès, però la forma actual que tothom reconeix la deu a la remodelació dels anys 2000. És una de les principals obres de l’estudi d’arquitectes EMBT, que compartien el prolífic Enric Miralles i l’aleshores emergent Benedetta Tagliabue. Es va inaugurar el 2005 i l’Ajuntament té previst restaurar-ne la coberta els propers anys, perquè recuperi l’esplendor.

La resposta a l’enigma

Els lectors que no hagin trobat l’errada sols durant aquest cap de setmana no es quedaran amb el dubte. Vet aquí la solució a l’enigma i la imatge original, per poder comparar-les i trobar el parany. La resposta segur que farà exclamar a més d’un: “És clar, era això!”.

Vista original de la coberta de Santa Caterina / Fotografia de Jordi Play i disseny artístic de Jordi Català
Vista original de la coberta de Santa Caterina / Fotografia de Jordi Play i disseny artístic de Jordi Català

La imatge trucada ha traït un símbol de l’skyline barceloní: les torres bessones del front marítim. Els qui no hagin quedat atrapats mirant la coberta sinuosa i hagin escrutat l’horitzó hauran trobat a faltar la Torre Mapfre: només hi ha l’Hotel Arts. A la imatge original apareixen, com pertoca, els dos gratacels d’època olímpica que caracteritzen la línia de costa de Barcelona. Ahà!

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Barceloní a juliol 16, 2022 | 22:17
    Barceloní juliol 16, 2022 | 22:17
    Ja el tinc! No es veu a la Colau ficant-hi el nas.
  2. Icona del comentari de: Barceloní a juliol 16, 2022 | 22:17
    Barceloní juliol 16, 2022 | 22:17
    Ja el tinc! No es veu a la Colau ficant-hi el nas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa