El temple de la Sagrada Família protagonitza el nou passa-temps d’aquest estiu al TOT Barcelona. La imatge que encapçala aquest article –i que podreu ampliar més avall– ha passat pel filtre artístic del dissenyador Jordi Català, que hi ha introduït un error que els lectors han de localitzar. De la fotografia original al dibuix, hi ha una important modificació. Quina és?

Només els més observadors sabran trobar la trampa que en aquest paisatge de l’Eixample, una de les postals més icòniques de Barcelona al món. La basílica d’Antoni Gaudí té molts detalls i està envoltada de ciutat, així que es fa difícil focalitzar la mirada. Només els lectors més espavilats detectaran què grinyola a la imatge. Cal fixar-s’hi molt bé!

Com en l’anterior passa-temps, dedicat a la coberta del mercat de Santa Caterina, cal analitzar bé tota la imatge, cada racó i element, per no caure en el parany. El detall modificat pot ser qualsevol cosa del dibuix, però un cop es localitza és ben clar. Tot bon barceloní el pot detectar, en especial si viu a prop de l’obra modernista.

Clica aquí per veure la imatge ampliada

El temple està en construcció des de fa més d’un segle. És part del seu encant però l’extrema durada de les obres també ha generat un encaix difícil amb l’entorn. Ocupa l’illa de cases entre Mallorca, Provença, Marina i Nàpols. El patronat preveia completar l’edifici el 2026, però la pandèmia ha deixat aquesta data en entredit.

La solució a l’enigma

Els lectors que no hagin trobat l’errada sols durant aquest cap de setmana no es quedaran amb el dubte. Vet aquí la solució a l’enigma i la imatge original, per poder comparar-les i trobar el parany. La resposta segur que farà exclamar a més d’un: “És clar, era això!”.

La posició del temple està girada 180º. La façana de la Glòria queda ubicada on hauria d’anar la façana del Naixement, i la perpendicular de l’avinguda Gaudí surt d’una cantonada que no toca.

La Sagrada Família, en la seva posició correcta al mapa / Imatge pública passada pel filtre artístic del dissenyador Jordi Català
La Sagrada Família, en la seva posició correcta al mapa / Imatge pública passada pel filtre artístic del dissenyador Jordi Català

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Gironí. a juliol 23, 2022 | 11:55
  Gironí. juliol 23, 2022 | 11:55
  Jo diria que hi sobra la cúpula que apareix a la cantonada inferior dreta de la imatge.
 2. Icona del comentari de: Josep a juliol 23, 2022 | 13:11
  Josep juliol 23, 2022 | 13:11
  Tota ella es un error, que la tirin a terra i hi facin un macroprotibul.
 3. Icona del comentari de: Flavio a juliol 23, 2022 | 18:08
  Flavio juliol 23, 2022 | 18:08
  La fachada están giradas, desde ese lado se ve la que tiene el árbol.
 4. Icona del comentari de: Nuria Morera Marti. Saltillo, Coahuila México a juliol 23, 2022 | 22:50
  Nuria Morera Marti. Saltillo, Coahuila México juliol 23, 2022 | 22:50
  Me parece que hacen falta, no sé como le dicen ustedes a las cúpulas altas, por ejemplo las de en medio según mi humilde opinión deberían ser mas altas no se ven terminadas. Hace unos años que estuve en Barcelona. Soy de Sabadell pero hace casi 70 años vivo en México asi que se comprende que de la Sagrada Familia se poquísimo o nada, pero me dieron ganas de opinar yaqui estoy metiéndome en cosas que no debo estar. bueno, espero enterarme quien acertó. Les envió saludos a todos y a mi Barcelona querida y hasta pronto.. Bye
 5. Icona del comentari de: Isabel a juliol 24, 2022 | 02:40
  Isabel juliol 24, 2022 | 02:40
  L'imatge està girada. I és troba entre el carrer Marina i Sardenya, i no entre Marina i Nàpols.
 6. Icona del comentari de: Isabel a juliol 24, 2022 | 02:43
  Isabel juliol 24, 2022 | 02:43
  L'imatge està girada. En comptes de la façana de la Passió, tindria que ser la del Neixament. I és troba entre el carrer Marina i Sardenya, i no entre Marina i Nàpols.
 7. Icona del comentari de: ciutadà a juliol 24, 2022 | 20:25
  ciutadà juliol 24, 2022 | 20:25
  De la Sagrada Familia es pot dir el mateix que de San Basili el Benaurat, de Moscou. És molt bonica o molt lletja, segons com te la miris. A George Orwell li semblava lletgíssima. A mi, veureu: com que els madrilenys no se la poden endur (encara que van intentar que caigués amb aquell afer de les obres del metro) ja m'hi està bé.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa