Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tots els espectacles que es poden gaudir per Nadal a la plaça Catalunya
  • CA

La plaça Catalunya és l’epicentre del programa de Nadal que l’Ajuntament de Barcelona ha elaborat. Les activitats van arrencar aquest dissabte, amb la inauguració del festival del Nadal que la plaça acull i que s’allargarà fins al 30 de desembre. Aquí una selecció dels tallers familiars, les arts escèniques, la música en viu i les arts visuals per a tots els públics que prenen el centre de la ciutat.

La fira que s’ha instal·lat a la plaça Catalunya ofereix una agenda farcida d’espectacles culturals a diferents franges horàries, a més de propostes pensades per a tota la família. Es programen més de 100 sessions de diferents disciplines artístiques a la plaça, convertida en una escenari de cultura i diversió en viu durant 13 dies, en què actuaran uns 120 artistes.

Les propostes infantils i familiars es concentren entre el matí i al migdia, amb activitats participatives i tallers per estimular el gust per la lectura entre els més petits, com també despertar la seva ànima artística, l’amor per la natura i el joc. També es poden descobrir històries nadalenques amb curtmetratges d’animació, endinsar-se en una instal·lació d’art croché construïda amb pneumàtics, teixits elàstics i ganxet o fer anar la imaginació en un taller de creació de nadales per enviar-les arreu del món.

Alhora, es pot aconseguir un fotomutatge en què retratar-se a la Barcelona de dècades enrere i conèixer la tasca d’un grup de biòlegs dedicats a la protecció d’animals. Al migdia, és hora que tota la família balli a la plaça Catalunya, imitant les danses urbanes de Transmissions.

L’hora de la música i l’art a la fira de Nadal és a la tarda. La plaça Catalunya allotja durant els pròxims dies les actuacions de la banda barcelonina Hip Hop Brass Collective, entre 17.30 i 18.00 hores, seguides per les acrobàcies, la dansa, el teatre al carrer i les performances de diferents companyies.

Als vespres hi haurà temps per a la nostàlgia i fer memòria. Tants Nadals fa un recorregut per Barcelona tal com era en el passat, entre 1929 i 1989, amb cinema i música en directe, tot “un túnel del temps”, segons publicita l’Ajuntament, de la mà de la cineasta Núria G. Lorang i la formació musical Seward, acompanyada per intèrprets del Conservatori Superior del Liceu. Són 30 minuts “de viatge pel fred, la neu, Nadal, els àpats, els llums, els carrers, els tions, els torrons, les cartes i els regals”, assegura el consistori.

La jornada de la fira de Nadal es tancarà cada dia a les 20.00 hores amb un concert de petit format de solistes barcelonines. Entre altres, Meritxell Nedermann actuarà a la plaça Catalunya aquest diumenge i el dia de Nadal.

A la plaça Catalunya també s’instal·la la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària. En les seves parades es mostra com “comprar i consumir de manera sostenible i solidària durant tot l’any i a tots els districtes de la ciutat”, informa l’Ajuntament.

Més notícies
Paisatge nevat a Rasos de Peguera, el desembre de 2021 / Instagram
On trobar neu a menys de dues hores de Barcelona
Notícia: On trobar neu a menys de dues hores de Barcelona
Comparteix
El fred de les últimes setmanes ha emblanquinat de forma extraordinària diversos punts del país, alguns a mitja distància de Barcelona
El poble medieval de Rupit (Osona) està declarat Conjunt Històric-Artístic Nacional / iStock - Iakov Filimonov
Els pobles més nadalencs a prop de Barcelona
Notícia: Els pobles més nadalencs a prop de Barcelona
Comparteix
Tradicions com els pessebres vivents i les funcions d'Els Pastorets, senderisme i nuclis medievals: n'hi ha per a tots els gustos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa