Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
‘Tornar a casa’ o representació de l’acceptació del dol en els menuts
  • CA

Tornar a casa arriba a la sala Fènix (carrer de la Riereta 31) per interpel·lar els més joves de la casa. És una obra divertida, plena d’amor i tendresa sobre el dol i l’acompanyament d’aquest sentiment en els petits de la casa L’espectacle està inscrit a  La Lleialtat Santsenca, un espai de gestió comunitària del barri de Sants dedicat a la cultura, el veïnatge i la cooperació.

La història comença amb en Xip i en Xop (Albert Requena i Anna Tamayo), dos personatges màgics del Bosc Encantat que recordaran a en Pol (l’Albert), ‘’el nen que volia plorar i no podia’’. El protagonista buscarà respostes sobre el cicle de la vida en un viatge màgic pel Bosc Encantat.

Un dia en Pol, un nen de vuit anys, rep una notícia que no és capaç d’acceptar: la mort d’un familiar al qui estima. És el seu avi. Marxa emprenyat de casa i acaba perdut en un bosc que mai havia descobert. El nen es troba envoltat de màgia i coneix una ermitana  (Anna Tamayo) que l’acompanyarà en la seva aventura.

Cal destacar el paper fonamental de l’ermitana que és la coprotagonista. La Júlia és divertida, amable i comprensiva. Ella es convertirà en un suport molt important pel Pol.  El personatge màgic és la representació de l’acompanyament del dol que senten els més petits quan s’enfronten a la mort d’un familiar.

L‘escenografia és simple i està composta per un arbre. Al seu voltant és on transcorre tota la història i deixa a la imaginació de l’espectador la majoria dels objectes que utilitzen els personatges. L’arbre és la casa de l’ermitana i està ple de detalls com les papallones, les fulles o la petita finestra on en Pol farà les seves magdalenes preferides que li feia el seu avi. També l’acompanyen alguns animalots com l’abella o la tortuga.

A més, l’obra sorprèn l’espectador amb una petita representació amb ombres. Les siluetes representen els records del Pol amb el seu avi que són la mostra d’amor més tendra i bonica. 

Pel que fa al so, la banda sonora d’obertura és una producció musical l’Alba Rubió, una música divertida i amb molt de ritme. En efecte, juguen amb sorolls que fan els mateixos actors com per exemple els dels animalots.

Tornar A Casa, l’aventura màgica d’en Pol, acollirà els més petits de la família a la Sala Fènix el 3 i 17 d’octubre a les 12:30h i 16:00h. Com deia l’avi del Pol, ‘’tot el que es fa amb amor surt bé’’.

.

.

Aquest article forma part del projecte Difusió de les arts escèniques als barris, amb el que el TOT Barcelona vol donar visibilitat a les activitats dels centres culturals de proximitat de la ciutat i promoure el talent periodístic emergent. Aquesta iniciativa ha estat seleccionada en la convocatòria ordinària de subvencions per a dur a terme projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat per a l’any 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa