El Poble Espanyol de Barcelona acull des d’aquest cap de setmana i durant tots els dissabtes i diumenges d’agost la festa de l’aigua ‘Splash’. La segona edició d’aquest certamen és força diferent de l’any passat, ja que les mesures contra la Covid-19 marquen aquesta edició. És obligatori l’ús de mascareta per tots els majors de 6 anys, cal mantenir la distància de seguretat, totes les activitats s’han programat a l’aire lliure i l’aforament del recinte s’ha reduït a 400 persones, que és un 15% de la seva capacitat.

El director del Poble Espanyol, Anton Vidal, ha explicat que l”Splash!’ “va destinat a famílies amb nens petits” que podran gaudir de diversos inflables aquàtics, jocs, espectacles, actuacions en directe i tallers d’artesania. Vidal ha detallat en declaracions a l’ACN que per evitar riscos enguany s’ha potenciat la venda d’entrades per internet i que a totes les persones que entren al recinte del Poble Espanyol se’ls agafen les dades de contacte per facilitar la traçabilitat “en cas que hi hagués un problema”. De fet, destaca que es tracta d’una “festa de l’aigua molt separada i molt light“, ja que han potenciat les activitats a l’aire lliure.

A la plaça Major del Poble Espanyol s’hi ha situat tres inflables aquàtics, dos tenen tobogan (un per a nens de fins a 5 anys i l’altre per als més grans) i un és un gran lliscador. Paral·lelament, al Baluard s’han situat els jocs d’habilitat, una mica més tranquils. Entre altres coses s’hi fa un taller de bombolles gegants i hi ha una diana inflable per als més futbolers.

Els espectacles infantils són els dissabtes a les sis de la tarda i els diumenges a les dotze del migdia. Aquest diumenge ha estat el torn de Karoli, l’home roda, un espectacle de circ protagonitzat per un professor que es desplaça en una roda amb motor. La setmana que ve la companyia De Parranda oferirà els seus Contes encaixonats, que surten d’un escriptori ple de calaixos. I les cançons seran les protagonistes el 22 i 23 d’agost amb Pep Puigdemont i Contem cançons. Una recopilació de cançons que il·lustren contes.

Tallers d’artesania

Durant els caps de setmana d’agost també es podran fer tallers d’artesania a diferents botigues del recinte. Tots tenen preus populars i aforament limitat. Per exemple: a Babalà ensenyen a fer un imant o un penjoll de paper maixé; a Cal Terrisaire els més petits podran fer una peça de fang i la podran pintar; i a l’Espai Blokum es pot escollir entre crear un pot de llapis amb cartó, una màscara tribal o un àlbum de fotos personalitzat.

“Hem de posar en marxa la cultura”

El director del Poble Espanyol reconeix que porten “uns mesos una mica diferents” a causa de la pandèmia però ha destacat que tenen “la sort que disposen d’un recinte de 40.000 metres quadrats a l’aire lliure” i que això els ha permès adaptar-se “millor a les circumstàncies”. “Ja estem habituats a treballar amb control d’aforament i només hem hagut de canviar una mica les activitats”, detalla.

“Som plenament conscients que portem un equipament cultural de la ciutat i que per tant, més enllà de la rendibilitat econòmica, hem de posar en marxa la cultura”, afegeix tot subratllant que “entre tots hem d’activar l’activitat econòmica de la ciutat, especialment en els esdeveniments”. “He de pensar que hi ha molt comerç de proximitat que no ho està passant bé”, recorda.

Nou comentari

Comparteix