Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
‘Flashdance’ porta al Tívoli el so i l’estètica dels anys 80
  • CA

El Teatre Tívoli estrena aquest divendres el musical internacional ‘Flashdance’, basat en la pel·lícula homònima i que, amb el ball com a protagonista, vol “transportar” l’espectador als anys 80. Èxits com ‘Maniac’ o ‘What a Feeling’ acompanyen unes coreografies trepidants ideades per Vicky Gómez, sota la direcció de J.C. Storm.

Es tracta d’una producció de la companyia teatral britànica Selladoor Worldwide, que ha rodat per tot el món i que desembarca a Barcelona amb una versió adaptada en castellà, que rodarà després per l’estat espanyol. “Serà molt més intens i espectacular. És una versió renovadíssima, moderna i actual però guardant tota l’estètica i so dels anys 80”, ha explicat el director, J.C. Storm. El paper protagonista és per a l’actriu Chanel Terrero –una catalana nascuda a l’Havana– que encarna l’Alex, una noia de 18 anys que somia a ser ballarina professional.

Temes com ‘I Love Rock & Roll’, amb més de tres dècades a l’esquena però que segueixen sonant a les ràdios de tot el món, són els que ‘Flashdance’ farà “reviure” fins al 22 d’abril al Teatre Tívoli. Un total de 24 números musicals que adapten la pel·lícula del 1983, un títol “èpic” i “una icona total” dels 80, segons Storm.

Aigua a l’escenari per reviure una seqüència mítica

Amb una versió “moderna i actual”, han volgut “guardar tota l’estètica i el so” dels anys 80. “Són balls brutals, l’escenografia està en continu moviment i amb projeccions molt bones,”, ha detallat Storm, que ha avançat que hi haurà aigua a l’escenari. “Reviurem el moment de la pel·lícula en directe”, ha afirmat. És un dels moments més esperats de les dues hores i mitja d’espectacle que la protagonista, l’actriu Chanel Terrero, celebra. “Em mullaré!”, ha dit l’artista, que ha format part de musicals com ‘El rey León’ o ‘Mamma Mia!’.

L'actriu Chanel Terrero durant un número del musical 'Flashdance' al Teatre Tívoli on interpreta la protagonista, l'Alex / ACN

L’actriu Chanel Terrero durant un número del musical ‘Flashdance’ al Teatre Tívoli on interpreta la protagonista, l’Alex / ACN

Terrero destaca el fet de poder interpretar un paper femení “absolutament protagonista”, a més de fusionar les tres disciplines: el ball, el cant i la interpretació. “Es quedaran amb la sensació que han viatjat en el temps”, ha assegurat l’actriu, que dona vida a Alex Owens, una jove que durant el dia és soldadora i a la nit fa de ballarina. El seu somni és accedir a la prestigiosa Shipley Dance Academy, però situacions com un romanç posen pedres al seu camí. 

El ball com a protagonista

Les coreografies de Vicky Gómez inclouen estils d”street dance’ com el ‘popping’ o el ‘locking’, homenatjant així el ‘breakdance’ que va sorgir a la dècada dels 80 i es va convertir en un fenomen. “Per a mi era fer un homenatge als anys 80 i al que es ballava en aquella època. Però també hem volgut donar-li un toc més actual”, ha assegurat la coreògrafa de programes com ‘Operación Triunfo’. D’aquesta manera, ha fet una fusió dels estils dels anys 80 i del que “es balla actualment”. “És una pel·lícula que per tots els ballarins significa i va significar molt en el seu moment. 

Sam Gómez, Clara Alvarado, Alexandra Masangkay, Cecilia López o Nacho Vera són alguns dels 28 artistes que formen la producció, que compta amb una banda en directe de violí, saxo i guitarra. 

Barcelona, primera prova

Malgrat que la producció i els assajos s’han fet a Madrid, Storm assegura que l’estrena havia de ser a Barcelona perquè els “interessava pel seu públic entès”. Al setembre donaran a conèixer les dates i el lloc on es representarà a Madrid, i en funció de l’acollida farà gira per l’Estat.

El director confia en la bona acollida al Teatre Tívoli, ja que es tracta d’un espectacle “molt exigent” a nivell musical”, així com pel que fa interpretació i ball. “La gent riurà, ballarà, cantarà aquelles cançons i marxarà amb una energia brutal revivint aquell moment”. Assegura, però, que els més joves també marxaran “amb un somriure d’orella a orella”.

Més notícies
El Mago Pop compra el Teatre Victòria i el gestionarà a partir del juny
Notícia: El Mago Pop compra el Teatre Victòria i el gestionarà a partir del juny
Comparteix
L'il·lusionista Antonio Díaz compra la sala a Tres per 3, la societat formada pel Tricicle, Dagoll Dagom i Anexa
L'actor i director teatral Josep Maria Pou. | Grup Focus
Josep Maria Pou, nou director artístic del Teatre Romea
Notícia: Josep Maria Pou, nou director artístic del Teatre Romea
Comparteix
L'actor i director estava al capdavant de la direcció artística del Teatre Goya

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa