Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Suspès l’Any Nou Xinès a Barcelona en solidaritat amb els afectats pel coronavirus
  • CA

Barcelona no celebrarà l’Any Nou xinès enguany en solidaritat amb els afectats pel coronavirus. Les entitats organitzadores han decidit suspendre la festa, que havia d’omplir de dracs de colors els carrers de l’Eixample aquest dissabte 1 de febrer. La cancel·lació no té com a objectiu prevenir el contagi d’aquesta malaltia, de la que de moment no s’ha registrat cap infecció a Catalunya. El cas sospitós que es va detectar aquesta setmana finalment va resultar una falsa alarma.

“El grup motor de l’Any Nou Xinès a Barcelona, atenent a les peticions i la sensibilitat de la comunitat xinesa que se sent profundament commocionada pel problema de salut al seu país, ha decidit suspendre la celebració que havia de tenir lloc l’1 de febrer”, ha confirmat l’Ajuntament de Barcelona a través de Twitter, en ser preguntat per una veïna.

Segons el calendari xinès, l’any nou comença el 25 de gener. El que ara comença és l’Any de la Rata i l’horòscop xinès predeia que seria un bon any per als negocis. La celebració s’ha cancel·lat al gegant asiàtic i la comunitat barcelonina, formada per unes 20.000 persones, ha preferit sumar-se al dol de forma simbòlica. La festa consistia en una gran desfilada i una trobada gastronòmica i cultural al passeig Lluís Companys, que mobilitzaven uns 1.500 voluntaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa