Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La setmana literària BCNegra comença aquest dijous amb “la ciutat amagada” com a leitmotiv
  • CA

El festival barceloní de novel·la negra BCNegra començarà aquest dijous fins al 9 de febrer i tindrà el leitmotiv de “la ciutat amagada, la ciutat oculta”, amb un programa que sumarà més de 60 activitats i 97 escriptors, segons l’escriptor i comissari Carlos Zanón. El certamen tindrà com a fil conductor la “el que no veiem o no volem veure, propi de la novel·la negra”, va explicar recentment Zanón, que va detallar que hi haurà 35 taules rodones amb autors de tot el món.

Aquesta edició comptarà amb la presència de l’escriptor i guanyador del Premi Pepe Carvalho 2020, Juan Madrid, “un autor transcendental per a la novel·la negra”, segons Zanón, a més de noms com Mariana Enríquez, Antono Manzini, Marc Pastor o Cristina Fernández Cubas. La BCNegra és un festival multidisciplinari amb diverses disciplines artístiques a més de la novel·la negra: es duran a terme activitats relacionades amb la poesia, el còmic, el cinema, les sèries i la música.

UN FESTIVAL DE CIUTAT

El festival estarà present a la Biblioteca Jaume Fuster, el Conservatori del Liceu, el cinema Aribau, i -sent fidel al lema del festival- el colofó tindrà lloc en un espai ocult com el Fossat del Mercat de Sant Antoni. També se sumaran altres llocs ocults com les rutes pels cementiris de Montjuïc i Poblenou, a més de racons amagats a la Plaça Real o en el Mercat de la Boquería. “El nostre objectiu és mirar aquests llocs amb altres ulls i descobrir què hi ha ocult en ells, allunyant-nos de la mirada turística”, va explicar Zanón.

Més notícies
Tradicionàrius, BCNegra i concurs de barbers: 10 plans de cap de setmana
Notícia: Tradicionàrius, BCNegra i concurs de barbers: 10 plans de cap de setmana
Comparteix
Els amants de les rutes literàries, els museus o la música estan de'enhorabona dissabte i diumenge
Tanca l’única llibreria especialitzada en literatura negra de Barcelona
Notícia: Tanca l’única llibreria especialitzada en literatura negra de Barcelona
Comparteix
"Els llibres venuts no cobreixen les despeses", afirma visiblement emocionat en un vídeo a YouTube el seu responsable

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa