Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Setge als grafiters a Barcelona amb més multes i peticions de presó
  • CA

Cop sobre la taula contra els grafiters. L’Ajuntament de Barcelona intensificarà la lluita contra les pintades als carrers amb la interposició de més sancions i, en alguns casos concrets, amb peticions de penes de presó. Així ho ha anunciat aquest dilluns el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, que ha especificat que la intenció principal és evitar que es puguin fer malbé edificis o elements protegits com a part del patrimoni de la ciutat.

Segons informa Betevé, el consistori barceloní no ha volgut concretar quines seran les penes de presó que es demanaran en aquests casos greus, però sí que ha detallat que les multes que s’imposaran per via administrativa aniran entre els 300 i els 500 euros. Aquest pla de xoc contra els grafits no només se centrarà en els carrers, sinó que també preveu actuar en el metro, un dels casos on la realització d’aquestes pintades podria acabar en una denúncia per la via penal.

En el marc d’aquesta ofensiva contra els grafits, el govern municipal ha decidit augmentar en 1,8 milions d’euros el pressupost destinat a la neteja de les pintades tant en edificis protegits com a part del patrimoni local com en la resta d’immobles de la ciutat.

Pressió de l’oposició

Amb aquest moviment, l’alcaldessa Ada Colau cedeix a les peticions que en les últimes setmanes havien traslladat al govern municipal diversos grups de l’oposició per garantir la protecció del patrimoni històric de la ciutat contra els grafits. Les formacions -en concret ERC, de Junts i de Valents- posaven el focus en la proliferació d’aquestes pintades a nuclis històrics de la ciutat, com el barri Gòtic, i en edificis i establiments catalogats com a emblemàtics a la ciutat.

De fet, recentment han transcendit diferents episodis polèmics de pintades a construccions singulars i també a monuments, fins i tot obra d’alguns grafiters i il·lustradors de renom.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa