Sentència ferma per internalitzar a Betevé 3 treballadores de televisions de districte

El TSJC confirma l'obligació d'incorporar al personal de Sants TV i Les Corts TV

El comitè d’empresa de Betevé ha donat a conèixer que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la internalització de tres treballadores de les televisions de districte de Sants i les Corts, que s’hauran d’incorporar a la plantilla de la televisió municipal. La institució judicial ha estimat la decisió del jutjat social el passat maig, que va fallar a favor de la cessió il·legal denunciada pel personal.

“És la cinquena sentència del TSJC i totes han anat en la mateixa línia”, defensa el comitè d’empresa de Betevé en un comunicat, en referència als precedents de Lavínia i Antena Local. “Tant és si treballem a informatius a la seu central o a districtes, si treballem al departament tècnic o si fem programes com l’Àrtic, la Cartellera, Codi de Barris o Catakrac!, tots els que fem possible cada dia Betevé, mereixem tenir un contracte digne d’una empresa municipal”, subratlla.

L’aval del TSJC obre la porta a la sentències en el mateix sentit per a les dues denúncies d’altres televisions de districte que estan pendents de judici. Quatre periodistes de Gràcia Televisió i TV Sarrià – Sant Gervasi aniran al jutjat el 19 de desembre vinent i dos de TV Sant Andreu ho faran el 18 de febrer de 2020. Per ara es mantenen al marge del conflicte les altres cinc televisions de districte, els treballadors de les quals no han presentat cap denúncia. Els 10 districtes sumen 19 empleats, alguns dels quals amb més de 20 anys d’antiguitat. Es tracta de les associacions que van fundar Betevé ara fa 25 anys.

Fonts consultades pel TOT Barcelona calculen que la internalització pendent de tot el personal de districtes i de programes més els augments salarials que demana l’antiga plantilla de Lavínia –ja absorbida– podrien arribar als 15 milions d’euros. Una xifra similar al pressupost anual de l’emissora.

Més informació

Nou comentari