Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Segon Sant Jordi consecutiu sense parades de llibres a la Rambla
  • CA

La Rambla de Barcelona, punt emblemàtic de la ciutat per Sant Jordi, s’ha llevat aquest matí sense les tradicionals parades de llibres i roses que l’haguessin engalanat en un Dia del Llibre i la Rosa previ a la pandèmia. Enguany l’Ajuntament ha optat per descentralitzar la festa i ha portat les parades a carrers pròxims com a el passeig de Gràcia, la plaça Reial o la plaça Universitat, que són alguns dels espais habilitats per tota la ciutat.

Les mesures i restriccions per la pandèmia no han impedit que desenes de persones, per previsores o matineres, anessin a primera hora a visitar les parades i a fer les primeres compres d’aquest Sant Jordi tan atípic. Que la Rambla no sigui escenari del Sant Jordi és una de les mesures acordades per les autoritats sanitàries per a evitar aglomeracions als punts més cèntrics. L’Ajuntament de Barcelona ha habilitat 11 espais públics a l’aire lliure per posar parades de llibres i roses, tot i que aquest any només les poden muntar professionals.

Aquests espais, a part del passeig de Gràcia, la plaça Reial i la plaça Universitat, són el passeig Lluís Companys, els Jardinets de Gràcia, la plaça de Sarrià, els Jardins Centelles del Palau Macaya, la plaça de Valdívia, la plaça de la Vila de Gràcia, la plaça Orfila i un espai entre la Rambla del Poblenou i el carrer Llacuna. Encara que aquest és el segon Sant Jordi des de l’inici de la pandèmia, la celebració d’aquest divendres no s’assembla a la de 2020, quan Catalunya va celebrar una Diada insòlita en ple confinament domiciliari que va obligar a fer-la de manera telemàtica i a posposar la tradicional celebració al 23 de juliol.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: M. Àngels Anglada a abril 23, 2021 | 12:48
    M. Àngels Anglada abril 23, 2021 | 12:48
    Veig que a alguns articles ja uneixen Josep Pla a Cervantes i Shakespeare, tanmateix s'obliden de l'escriptora M. Àngels Anglada que també va morir per Sant Jordi (1999) . Que costa pensar en les dones!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa