Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sant Martí estrenarà la nova biblioteca Gabriel García Márquez el 2021
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat les obres de construcció de la futura biblioteca Gabriel García Márquez, que se situarà a la cantonada dels carrers Concili de Trento amb Treball, al barri de Sant Martí de Provençals. L’equipament contindrà un fons de 40.000 documents, un arxiu històric associatiu del barri, 140 punts de lectura i 30 punts d’accés a internet. El consistori, que hi inverteix 9,3 milions d’euros, ha anunciat que les obres duraran uns 20 mesos i que el nou equipament també donarà servei als barris veïns de la Verneda i La Pau.

Un cop finalitzades del obres, serà la cinquena biblioteca més gran de la xarxa barcelonina, només superada per la Jaume Fuster de Lesseps, la de Can Fabra, la Montserrat Abelló de les Corts i el centre Agustí Centelles de l’Esquerra de l’Eixample. El nou edifici tindrà quatre pisos i un nivell subterrani –on hi haurà la seu de l’arxiu i una sala polivalent– sota rasant. En total seran cinc plantes, comunicades a través de rampes, escales i ascensors. També hi haurà un pati triangular que permetrà cosir els espais verticalment i unir-los a través de visions creuades. 

Així será la futura biblioteca Gabriel García Márquez, a Sant Martí / Ajuntament de Barcelona

Així será la futura biblioteca Gabriel García Márquez, a Sant Martí / Ajuntament de Barcelona

Els accessos als diferents usos es faran, però, de manera independent. Així, s’accedirà a la biblioteca des de la plaça que s’obrirà al xamfrà, mentre que l’accés al subterrani –de 711 metres quadrats– es farà a través d’un jardí al carrer Concili de Trento. Els arbres alts de l’entorn i un voladís a la façana –que recorda a la silueta del DHUB de les Glòries– generaran un gran porxo que servirà d’espai d’acollida. A la confluència de Concili de Trento i Treball s’obrirà una plaça pública lleugerament elevada.

La planta primera tindrà 650 metres quadrats de superfície i es destinarà exclusivament a la biblioteca infantil, amb mobiliari adaptat per a infants de diferents edats. En una planta que hi haurà entremig se situarà un fòrum i zona de lectura d’uns 400 metres quadrats. A la segona planta hi haurà la biblioteca general en un espai de 416 metres quadrats. L’espai serà completament diàfan per tal de facilitar la disposició del mobiliari. Aquesta zona s’obrirà a diferents espais exteriors, com balcons, miradors i una terrassa, que amplien les possibilitats d’estada per als usuaris. També estan previstos 330 metres quadrats destinats a espais per a l’estudi i el treball en grup.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa