Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sant Antoni rep a l’Espurna, la bestiola de foc que recull xumets i dispara dolços

Sant Antoni comença la seva festa major, la primera del calendari festiu barceloní, amb una nova protagonista. La figura emblemàtica dels Diables de Sant Antoni, la Porca, ha tingut una filla anomenada Espurna, que treu a ballar als més petits entre les guspires del correfoc infantil. A partir d’ara encapçalarà els Trapelles de Sant Antoni, la nombrosa secció infantil de la colla. A més de foc, l’Espurna podrà llançar confetti, dolços i aigua.

Els veïns l’han tret del seu son amb una Despertada popular ben sorollosa, en la que han participat trabucaires i tabalers. La figura porta penjada al coll una bossa de tela on els nens i nenes podran dipositar els seus xumets i mostrar-li que ja s’han fet grans. La Porca i l’Espurna a més són les pregoneres de la festa major 2020, com a celebració dels 25 anys dels Diables de Sant Antoni.

Inaugurada la jornada, han sortit de cercavila pel barri sense pirotècnia. El bateig de foc de l’Espurna està previst pel 26 de gener, quan tindrà lloc el correfoc que tanca la festa major. El nom l’han escollit els veïns en una votació popular en què també podien triar Tau o Gresca. El finançament de la construcció de la figura també ha sorgit del barri, a través de diferents activitats al llarg de 2019. Per voluntat expressa de la colla, l’Espurna no és mascle ni femella i no té pare conegut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa