Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
RTVE premia Eva Baltasar pel “tractament acurat i poètic de les paraules”
  • CA

L’escriptora Eva Baltasar ha estat premiada a la 23a edició dels Premis Continuarà. Altres guardonats han estat el músic Manolo García i la companyia de teatre La Fura dels Baus. Els premis han estat atorgats aquest diumenge per RTVE Catalunya. En un acte celebrat a l’Hotel Casa Fuster davant de centenars de persones, el certamen ha reconegut també els escriptors Juan José Millás, María Dueñas, Sara Mesa i Víctor Amela, el músic Loquillo, el xef Paco Pérez i la institució cultural CaixaFòrum. Els premis, que han distingit els 60 anys d’història de TVE Catalunya, tenen com a objectiu guardonar professionals que han destacat aquest any en l’àmbit de la cultura.

[r:1]

Eva Baltasar ha estat guardonada pel “tractament acurat i poètic de les paraules” que ha exhibit en la seva primera novel·la, Permagel (Club Editor), mentre que s’ha distingit l’autora Sara Mesa pel seu “estil precís i tallant capaç de crear relats d’una forma captivadora”.

Aquesta edició dels Premis Continuarà ha reconegut l’actriu Ana Duato per la seva trajectòria professional, tot posant en valor la seva “versatilitat interpretativa”. Així mateix, el certamen també ha distingit l’escriptora María Dueñas per la seva “energia” i pel protagonisme femení de les seves novel·les.

Alhora, RTVE Catalunya ha premiat els escriptors i periodistes Juan José Millás i Víctor Amela, per la seva “ferma i constant defensa del periodisme” i per la seva “capacitat de comunicació”, respectivament. 

El músic Loquillo ha estat premiat per la seva “capacitat d’arribar a un públic intergeneracional” i, a part, s’ha reconegut la contribució de Manolo García a la música rock espanyola.

A més, La Fura dels Baus ha estat guardonada per la “inesgotable creativitat dels seus treballs” i el xef Paco Pérez, pel seu “constant treball per assolir l’excel·lència”. També ha rebut un premi CaixaForum, en reconeixement a la seva tasca en la “difusió de l’art i de la cultura” i per l'”encert del seu projecte on els artistes sempre tenen protagonisme”.

Més notícies
Eva Baltasar: “Les festes com Sant Jordi ajuden a definir un país”
Notícia: Eva Baltasar: “Les festes com Sant Jordi ajuden a definir un país”
Comparteix
L'autora d'un dels grans èxits de la narrativa catalana de l'any passat, 'Permagel', celebra aquest dimarts el seu segon Sant Jordi signant llibres
Llibert Ferri: “Espanya i Rússia no han passat pel procés de desnazificació d’Alemanya”
Notícia: Llibert Ferri: “Espanya i Rússia no han passat pel procés de desnazificació d’Alemanya”
Comparteix
El periodista i excorresponsal publica 'L'ombra dels anys' (Angle Editorial), un repàs per 50 anys de la seva vida i de la història europea
Natza Farré: “Ara em sento acompanyada en el feminisme fins i tot per l’Angelines”
Notícia: Natza Farré: “Ara em sento acompanyada en el feminisme fins i tot per l’Angelines”
Comparteix
La periodista assegura que no veu "cap partit gaire implicat en el feminisme" perquè sempre acaben trobant altres prioritats
Enric Calpena: “L’assalt d’Almansor a Barcelona va fer els comtes catalans independentistes”
Notícia: Enric Calpena: “L’assalt d’Almansor a Barcelona va fer els comtes catalans independentistes”
Comparteix
El periodista, amic d'Oriol Junqueras, ha publicat la seva tercera obra sobre Barcelona
Betsabé Garcia: “Tots descendim d’una minyona”
Notícia: Betsabé Garcia: “Tots descendim d’una minyona”
Comparteix
La filòloga i escriptora ficciona en segona persona la història de quatre dones invisibilitzades i analitza el treball domèstic des del 1900 fins avui

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa