Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Rescat de 500.000 euros a la Fundació Joan Miró
  • CA

El Govern ha aprovat concedir una subvenció sense concurrència pública a la Fundació Joan Miró – Centre d’Estudis d’Art Contemporani per un import de 500.000 euros per al finançament de les despeses de funcionament de l’entitat durant l’any 2020. L’aportació té com a objectiu finançar l’entitat atesa la caiguda d’ingressos propis i poder cobrir parcialment el dèficit que s’ha produït com a conseqüència de la pandèmia covid-19.

La subvenció s’emmarca en el Pla de rescat del sector cultural. El museu ja va advertir recentment de les dificultats econòmiques que patia. La Fundació Joan Miró, situada a Montjuïc, a Barcelona, custodia més de 14.000 peces del pintor Joan Miró, entre pintures, escultures, ceràmiques i tapissos. Un dels valors més importants de la Fundació és que conserva gairebé tots els dibuixos preparatoris de l’artista, amb més de 8.000 referències, un material bàsic per entendre l’obra de Joan Miró.

El fons es va crear principalment amb una donació del mateix pintor i es va ampliar amb aportacions de familiars, amics i col·leccionistes. La Fundació Joan Miró no només destaca per l’obra que acull, sinó també pels seus plantejaments arquitectònics i museològics. L’arquitecte Josep Lluís Sert va construir un edifici amb personalitat pròpia que avui constitueix un atractiu més per als visitants. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa