Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Punt final als 16 anys de viacrucis de la sala de ball més antiga d’Europa
  • CA

Barcelona celebra aquest dissabte la tornada a escena d’una de les seves sales de ball històriques. La Paloma -el mític espai ubicat al número 27 del carrer del Tigre del barri del Ravalreobre aquesta nit extraordinàriament per celebrar el Cap d’Any, posant d’aquesta manera punt final al seu viacrucis particular de 16 anys de tancament.

“Ha sigut una autèntica travessa del desert, una lluita tremenda per reobrir. Barcelona s’estima La Paloma; tothom en té un gran record i això ens ha servit d’estímul”, assegura en declaracions a l’ACN la propietària del local, Mercè March, que recorda que el local va ser fundat l’any 1903 i que és considerada com la sala de ball més antiga d’Europa. La croada d’aquest establiment per poder recuperar l’activitat es remunta a l’1 de gener del 2007, quan l’Ajuntament de Barcelona va procedir a precintar el local després d’una festa de Cap d’Any com la que se celebrarà aquest dissabte a la nit.

La decisió de clausurar les instal·lacions va estar motivada per les queixes reiterades dels veïns de la zona pel soroll que emanava de la sala. Després d’un llarg litigi judicial amb el consistori barceloní, La Paloma va aconseguir que un jutge els donés la raó i es posicionés en contra de l’ordre de cessament d’activitats, però l’executiu va recórrer la sentència per obligar la sala a fer tota una sèrie de millores en la insonorització.

Intents frustrats i obres “sense ajudes”

Després d’un parell d’intents frustrats de reobertura els anys 2013 i 2016, els responsables de l’establiment han pogut finalment les obres d’adequació necessàries per minimitzar l’impacte acústic i poder reobrir amb garanties. “Tenim tots els permisos en ordre, i una sentència que ens avala”, assenyala March a l’ACN, on lamenta que totes aquestes actuacions les han fet “sense ajudes”. La intenció dels responsables és poder reprendre l’activitat regular de la sala a partir del febrer coincidint amb el Carnestoltes.

Un cartell atractiu per Cap d’Any

Guille de Juan i Virginie, Discos Paradiso, DJ Sonido Tupinamba i Carlitos Sarduy seran els encarregats d’amenitzar la vetllada d’aquest dissabte en aquesta històrica sala. Concretament, la festa es durà a terme entre dos quarts d’una de la nit i les sis de la matinada i tindrà un cost de 38,20 euros.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a desembre 31, 2022 | 14:35
    Ricard desembre 31, 2022 | 14:35
    L'únic via crucis va ser el dels veïns, decennis sense poder descansar, i "sense ajudes".
  2. Icona del comentari de: Carme a desembre 31, 2022 | 15:20
    Carme desembre 31, 2022 | 15:20
    Tinc ganas de tornari . Tinc 76 anys i encara ballo . Pro es clar , els balls de saló . No se per quines edats tocaran , ni si seran orquestras . Perdoneo las faltes . Cuan jo anaba a la escola , el català estaba proibit . Faig el qye pug . Pro penso tornari si soc en aquest mon.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa