Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Reis d’Orient es passegen per Barcelona amb el desig que els nens “obrin els ulls” al món
  • CA

Unes 950.000 persones han rebut els Reis d’Orient a Barcelona, segons fonts de la Guàrdia Urbana. Davant una gran expectació, centenars de milers d’assistents han acompanyat Ses Majestats pels carrers de la capital catalana en la tradicional cavalcada. Els Reis han arribat aquest diumenge a les 16.00 hores a Barcelona i, com és costum, Melcior, Gaspar i Baltasar ho han fet per mar, a bord del pailebot, i acompanyats pel seu seguici. Després de rebre la clau de la ciutat, el Rei Baltasar ha reivindicat Barcelona com una ciutat “oberta i tolerant” i l’ha posat com a exemple de capital “acollidora i respectuosa”.

Després dels discursos, Ses Majestats s’han desplaçat fins a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, on els esperaven les carrosses i comparses per iniciar la cavalcada a les sis de la tarda. La desfilada, a la que han participat centenars de milers d’infants, té un recorregut estimat d’uns cinc quilòmetres, amb final a la Font Màgica de Montjuïc. El rei blanc s’assembla sospitosament al regidor de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats; el rei ros al fundador d’Open Arms, Òscar Camps; i el rei negre a l’actor Babou Cham.

Rebuda dels Reis d’Orient al Moll de la Fusta

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, han rebut Ses Majestats al Moll de la Fusta, en companyia dels patges Gregori, Estel i Omar, que han fet de mestres de cerimònies. Ada Colau ha entregat pa i aigua als Reis Mags com a senyal de benvinguda i ha assegurat que la ciutat “s’esforça per portar-se bé”. Com a exemple, ha explicat que Barcelona està “traient cotxes” per ser “més verda” i l’ha reivindicada com a una “ciutat acollidora, on tothom hi pugui trobar casa seva”. Davant dels centenars de famílies aplegades al Moll de la Fusta, l’alcaldessa també ha recordat que molts nens d’altres ciutats “pateixen guerres, gana o incendis”.

Durant el seu discurs poc després d’arribar a la capital, sa Majestat Baltasar també ha recordat la difícil situació d’altres territoris com l’Orient Mitjà o l’Àfrica, “que necessiten ajuda per viure amb pau i dignitat”, i ha demanat “generositat” als infants de la capital catalana. “Així com ens obrireu portes, balcons i finestrals perquè puguem deixar-vos les joguines, obriu també de bat a bat ulls i orelles per sempre ser curosos de mantenir el respecte i la pau al món”, ha conclòs.

Sa Majestat s’ha referit també als llocs de procedència dels Reis d’Orient: Gaspar, de l’Himalàia; Melcior, de l’Orient Mitjà, i Baltasar, de l’Àfrica. “Continents que, malauradament, segueixen necessitant la vostra estimada ajuda per viure en pau i amb dignitat”, ha assegurat Baltasar, després de recordar que molts nens d’aquests territoris pateixen les conseqüències de guerres i situacions de pobresa extrema.

Baltasar també ha ressaltat la importància de “compartir els jocs” i ser respectuosos, i ha assegurat que els Reis d’Orient no volen “joguines ni violentes ni sexistes”.

Després dels discursos, Ses Majestats s’han desplaçat fins a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, on els esperen les carrosses i comparses per iniciar la cavalcada. Els Reis d’Orient faran un recorregut de cinc quilòmetres que s’allargarà fins a les 21 hores i acabarà a la Font Màgica de Montjuïc. El rei blanc s’assembla sospitosament al regidor de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats; el rei ros al fundador d’Open Arms, Òscar Camps, i el rei negre a l’actor Babou Cham.

Les xifres de la cavalcada

Enguany, la cavalcada compta amb més de 1.200 participants, entre ballarins, actors i voluntaris, entre d’altres, i que tenen per repartir cinc tones de caramels.

A la cavalcada hi ha 1.200 vestits creats amb peces reutilitzades i vestuari de nova creació. Les carrosses i vestits desfilaran sincronitzats gràcies a un sistema d’il·luminació LED que la cavalcada de Reis de Barcelona ha dissenyat per “fer un pas més” a escala tecnològica i innovació.

Com a novetat, enguany s’ha incorporat una sèrie d’elements escenogràfics autònoms, no motoritzats ni moguts per generadors, per fer un recorregut més respectuós amb el medi ambient.

Les novetats

Més enllà de la il·luminació LED i la coordinació entre vestits il·luminats i les carrosses, la comparsa de correus –on es classifiquen les cartes dels infants i es preparen per a l’enviament- estarà il·luminada per unes garlandes que la uniran amb els ballarins.

La carrossa del Rei Gaspar tindrà una nova il·luminació, inspirada en les salamandres modernistes de Gaudí. Sa Majestat Baltasar també tindrà enguany un nou seguici, compost per una manada de quatre zebres integrades en el cos humà i unes marionetes gegants que simulen una família africana.

Més notícies
La cavalcada de Reis tindrà més llum que mai amb un complex sistema de leds
Notícia: La cavalcada de Reis tindrà més llum que mai amb un complex sistema de leds
Comparteix
Una seixantena de participants duran vestits il·luminats autònomament que aniran en harmonia amb carrosses
El bus turístic per veure els llums de Nadal, desbordat d’èxit pels barcelonins
Notícia: El bus turístic per veure els llums de Nadal, desbordat d’èxit pels barcelonins
Comparteix
Turisme de Barcelona ha hagut de passar de dos a cinc rutes alguns dies per l'allau d'interessats a pujar-hi

Comentaris

  1. Icona del comentari de: A Viladecans a gener 05, 2020 | 20:46
    A Viladecans gener 05, 2020 | 20:46
    Quin desastre de cavalgada de Reis, us heu lluït, vaja desastre com heu invertit els diners que us heu estalviat?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa