Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La reinvenció d’un temple del menjar de cullera: fricandó i discjòquei
  • CA

El tancament del Senyor Parellada, fa un any, va deixar un buit en la gastronomia catalana de cullera que ha sabut aprofitar el seu successor. El nou restaurant Carmina ha obert portes aquest febrer amb ganes d’homenatjar la cuina tradicional i alhora emmarcar-la en un espai actualitzat on es pot menjar entaulat, xerrar fent una copa i fins i tot ballar.

El grup Isabella’s va aconseguir incorporar aquest local emblemàtic de Barcelona a la seva cartera de restaurants. Nascut i fundat a la zona alta de Barcelona, el grup inicialment s’orientava a restaurants gurmet italians però ha fet el salt amb la obertura d’espais singulars més cèntrics. Fa pocs mesos ha reobert El Principal del carrer Provença, rebatejat com a Gala, i s’ha assentat a l’entorn de l’hotel W amb dos establiments. També té un hotel al carrer Ganduixer i aquest abril ha fet el salt a Madrid amb un primer local, Casa Isabella.

El Senyor Parellada era un negoci familiar amb filosofia de fonda i ocupava els baixos de l’hotel Banys Orientals del carrer Argenteria, al Born. La crisi econòmica derivada de la Covid-19 es va emportar per davant el restaurant. A més, l’allotjament es va vendre a la cadena Chic&Basic. El grup Isabella’s, liderat pel jove barceloní Marco Garí i la seva mare Isabella Heseltine, va saber aprofitar el doble final d’etapa per fer-se amb el local.

La carta del Carmina recull l’esperit del Senyor Parellada amb plats típics catalans, com el fricandó amb bolets, la coca d’escalivada, pèsols del Maresme amb botifarra i carxofes o un bon plat de tripa guisada. També serveix esmorzars de forquilla, el màxim exponent de les fondes d’abans. Josep Maria Masó dirigeix els fogons. No obstant, no es tanca portes per acollir oci nocturn i combina la cuina amb una barra de cocteleria i música en directe amb discjòqueis. Una combinació que costa de veure en l’oferta de restauració d’avui i que la sortida de la pandèmia verificarà si té cabuda al mercat barceloní.

La decoració i la reforma han anat a càrrec de l’estudi d’interiorisme Quintana Partners, fundat el 2016 i que ja havia treballat pel grup Isabella’s. Evoca un ambient colonial caribeny, predomina la llum suau i s’articula al voltant d’un pati interior sota una gran claraboia elevada i vegetació penjant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa