Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Regata rècord de patins de vela tradicional a Barcelona
  • CA

El litoral de Barcelona s’ha omplert de veles blanques aquest divendres festiu en la primera jornada d’una regata rècord. Per primera vegada la ciutat ha acollit el Campionat d’Espanya de Patins de Vela i ha reunit 87 d’aquestes embarcacions tradicionals. És la 76a edició de la competició, que desembarca a la capital catalana de la mà del Club Patí Vela Barcelona (CPVB). Com ja va explicar el TOT Barcelona, aquest club nàutic sense ànim de lucre és una rara avis al Port Olímpic i pateix pel seu futur amb la fi de les concessions d’aquest espai a punt de canviar d’usos.

El poc vent ha marcat la primera jornada del campionat, que ha començat amb retard, gairebé a la una del migdia, després d’una primera sortida nul·la per manca de vent. El primer en entrar a la línia de meta ha estat José Vicente Climent, del RCN Puerto Santa Maria (Andalusia), que lidera la classificació provisional, seguit de Joaquim Roig (CN Badalona) i Albert Batllerià (CN Badalona).

Patins de vela a la platja del Somorrostro, a punt d'iniciar la regata / UFEC

Patins de vela a la platja del Somorrostro, a punt d’iniciar la regata / UFEC

El campionat es disputa fins diumenge i hi participen patinaires catalans, andalusos, valencians i també patrons vinguts de Bèlgica i França. S’organitza per encàrrec de la Real Federación Española de Vela, en col·laboració amb l’Asociación Deportiva Internacional de Patín a Vela (ADIPAV). Durant els tres dies de competició, els participants disputen dues regates diàries entre les 12h i les 15h i surten des de la platja del Somorrostro per la Bocana del Port Olímpic. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa