Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La quotidianitat al TRAM, convertida en obra d’art
  • CA

Un banc on esperem que vingui el bus, el tren, el metro o el TRAM. Una estació de transport públic, punt d’encreuament de vides, d’històries personals on qualsevol pot tenir curiositat per saber d’aquell desconegut que espera com nosaltres. La quotidianitat, convertida en obra d’art. Això és el que ha fet l’artista Elisa Capdevila a la parada Sant Martí de Provençals de TRAM en el marc del projecte #arttram. Durant tot el mes d’octubre, l’artista barcelonina ha representat diverses persones usuàries del tramvia amb els seus diferents cossos, formes de vestir, estils de vida, ètnies, edats i tarannàs.

Una obra mural en una zona de pas

En una de les parets de la parada, Capdevila hi ha dibuixat personatges de fins a 3 metres d’alçada, que formen un collage d’escenes amb parelles, persones descansant, llegint, passejant el gos, infants rient, persones amb mobilitat reduïda o amb una bicicleta. I a l’altra banda, l’obra juga amb les finestres com si fossin vitrines on s’exposen objectes que es poden relacionar o no amb els personatges de davant com si fos un joc. 

Tot plegat, en el marc d’ Art al TRAM, un projecte d’intervencions artístiques comissariades per la productora d’art urbà Rebobinart, que vol utilitzar l’art per revitalitzar espais de pas a les instal·lacions del tramvia i convertir-les en llocs més amigables, així com generar experiències úniques per als viatgers.

Tot va començar el 2020 amb l’any 2020 l’obra d’Iker Muro (Mur0ne) a la parada de Cornellà Centre, on al llarg de 1600m² es representa la multiculturalitat i diversitat de les persones usuàries del tramvia a través d’un joc de perfils de cares que s’entrecreuen i que generen sensació de moviment. 

El 2021 es va materialitzar el mural d’Amaia Arrazola a la parada Besòs, on personatges inclusius, diversos, actuals i metafòrics comparteixen espai amb gegants ocells autòctons de la zona del Besòs.


 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa