Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quatre ràdios de barri emeten juntes des de casa durant el confinament
  • CA

El confinament deixa moltes històries de superació, grans i petites. Les ràdios de barri també han viscut la seva particular odissea per seguir emetent des de casa, amb mitjans senzills i escàs pressupost. Quatre emissores associatives de Barcelona s’han unit durant la pandèmia per emetre 6 programes conjunts en directe.

Es tracta de les emissores 7deRàdio i Boca Ràdio d’Horta-Guinardó, la veterana Ona de Sants i la Ràdio Ateneu del Clot. Les gestionen entitats sense ànim de lucre i han comptat amb el suport del Consell d’Associacions de Barcelona per articular el treball en xarxa.

Els tres primers programes conjunts van ser magazines d’actualitat, amb entrevistes a entitats i persones i fins i tot actuacions musicals des de casa. La quarta emissió va ser un especial sobre salut i les dos darreres han estat monogràfics sobre com viu la pandèmia l’associacionisme de la ciutat. Tots els programes es poden veure i sentir a través de Youtube. 

La col·laboració entre ràdios associatives va poc a poc a més. Les primeres experiències han estat les maratons radiofòniques de l’Associa’t a la Festa, la fira associativa que es fa cada any a la plaça Catalunya durant la Mercè. L’any passat 9 ràdios de proximitat van emetre des de la plaça durant 20 hores en directe.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa